Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a depus miercuri, in plenul acestei camere, motiunea simpla impotriva ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, intitulata "Transporturile din Romania, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare".

Toma i-a inmanat textul motiunii simple si lista de semnaturi a parlamentarilor presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca, daca UDMR si PDL nu sunt "complici" cu ministrul Radu Berceanu si nu au "furat si ei, vor sustine infiintarea comisiei de ancheta in privinta activitatii de la ministerul Transporturilor, transmite NewsIn.

El a precizat ca PSD si PNL vor vota "in mod sigur" pentru infiintarea comisiei de ancheta, sperand ca, daca nu sunt "complici", aceasta va fi sustinuta si de UDMR si de PDL.

"Senatorii nostri si cei liberali in mod sigur vor vota pentru. Daca cei de la UDMR, daca cei de la PDL vor dori practic sa fie complici cu domnul Berceanu si sa acopere ilegalitatile acestuia, vom reusi si vom dezbate in public prin media, prin toate instrumentele democratice, dar daca nu sunt complici, daca nu au furat si ei, daca nu si-au pus rude acolo, daca nu au interese proprii, ar trebui sa voteze aceasta comisie", a mai spus Ponta.

Pe de alta parte, liderul social-democrat a spus ca va sustine si demersul PNL, in privinta infiintarii unei comisii de ancheta cu privire la analizarea raporturilor dintre finantatorii PDL si contractele cu institutiile publice obtinute de acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.