Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie urmeaza sa ii citeze, in vederea audierii, pe Mircea Geoana, Marian Oprisan si Manuela Mitrea, ca martori in dosarul in care senatorul Catalin Voicu este cercetat pentru fapte de coruptie, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Conform acelorasi surse, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ar fi asteptat saptamana aceasta la Directia Nationala Anticoruptie, ca martor in dosarul senatorului Voicu. Si vicepresedintele filialei PSD Dolj, Maria Schutz, ar urma sa se prezinte la DNA, pentru a da declaratii in cazul Voicu.

Catalin Voicu s-a intalnit frecvent cu magistrati de la Inalta Curte, Tribunalul Bucuresti sau Consiliul Superior al Magistraturii si a intervenit pentru solutionarea favorabila a dosarelor lui Marian Oprisan, Manuelei Mitrea si Mariei Schutz, sustin procurorii DNA in referatul de arestare a lui Voicu.

Conform documentului citat, procurorii au constatat ca senatorul Catalin Voicu, "in schimbul unor foloase patrimoniale si nepatrimoniale, a uzat de influenta sa pe langa magistrati nu numai in dosarele in care Costel Ca?uneanu, Alexandru Mazare si Marius Locic erau interesati, ci si in alte cauze".

Probele stranse de anchetatori arata ca senatorul Catalin Voicu si-a folosit influenta si pentru rezolvarea dosarului lui Marian Oprisan, aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, dosarului Mariei Schutz, de la Tribunalul Bihor, dar si pentru dosarul Manuelei Mitrea de la instanta suprema.

ICCJ a dispus, pe 30 martie, arestarea preventiva a senatorului Catalin Voicu pentru 30 de zile, iar in 2 aprilie Completul de 9 Judecatori al instantei supreme a mentinut decizia de arestare.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu a primit din partea DNA vreo citatie prin care sa fie chemat de catre procurori la audieri in cazul Voicu.

De asemenea, liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat la randu-i pentru NewsIn ca nu a primit nicio citatie din partea procurorilor DNA pentru a fi audiat in legatura cu dosarul senatorului Catalin Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.