Senatorul Catalin Voicu contestala ICCJ solutia de neincepere a urmaririi penale data de DIICOT in cazul sau, pentru infractiuni contra sigurantei nationale, intr-un dosar care a fost trimis ulterior la DNA, pentru ca viza fapte de competenta Directiei, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Conform acelorasi surse, DIICOT a fost sesizat in cazul senatorului Catalin Voicu pentru infractiuni contra sigurantei nationale, iar in urma cercetarilor, procurorii au constat ca faptele savarsite de Voicu reprezinta infractiuni de coruptie, care sunt de compententa DNA.

In consecinta, procurorii DIICOT au trimis dosarul la Directia Nationala Anticoruptie, cauza in care senatorul a fost arestat preventiv pe 30 martie.

Majoritatea interceptarilor din acest dosar au fost facute in baza sesizarii privind siguranta nationala si astfel au fost descoperite faptele de coruptie pentru care Voicu este cercetat in prezent.

Voicu a contestat pe 5 martie la Inalta Curte de Casatie si Justitie motivele pentru care procurorii DIICOT au dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiuni la siguranta nationala.

Marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in discutie plangerea facuta de Catalin Voicu, insa avocatul Mihai Dinu a transmis instantei o cerere de amanare, pentru imposibilitate de prezentare. Totodata, judecatorii au constat ca la dosarul instantei nu a fost atasat dosarul DIICOT sau plangerea inaintata de senator la parchet. Procesul a fost amanat pentru 4 mai.

Catalin Voicu a fost adus, marti, in sala de judecata, exact in momentul inceperii procesului sau, fiind dus la Spitalul Penitenciar Jilava imediat dupa ce judecatorii au decis amanarea.

Catalin Voicu si-a petrecut Pastele in arest, dupa ce Completul de 9 judecatori al instantei supreme a respins, pe 2 aprilie, recursul facut de senator impotriva deciziei de arestare preventiva, dispusa pe 30 martie, la cererea procurorilor DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.