MDRT respinge acuzatiile GSP, precizand ca nu a atribuit contracte pentru construirea unor patinoare de plastic, dar ca in 2009, Compania Nationala de Investitii, a finalizat, "printr-o procedura de achizi?ie publica perfect legala", constructia patinoarului olimpic de la Brasov.

Potrivit unei precizari a ministerului, care reactioneaza fata de anchete publicate de GSP, "Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a atribuit contracte pentru construirea unor patinoare de plastic, iar singurele proiecte care au legatura cu subiectul articolelor sunt acelea de construire a patinoarului olimpic de la Brasov si a Complexului National Olimpic de Natatie Otopeni, ambele fiind atribuite in 2009 de Compania Nationala de Investitii". [Noi dezvaluiri in cazul Ridzi]

"Astfel, proiectul de construire a patinoarului olimpic de la Brasov a fost demarat de Primaria Municipiului Brasov, pentru aceasta fiind organizata o licitatie deschisa in anul 2008. Ulterior, din cauza incapacitatii bugetului local de a mai sustine investitia, proiectul a fost preluat spre finalizare de Compania Nationala de Investitii (CNI), prin programul national de contructie a patinoarelor, in conformitate cu prevederile legale in vigoare la acea data. Pentru finalizarea proiectului, CNI a evaluat lucrarile ramase de executat si a actualizat lista indicatorilor tehnico-economici aferenti. CNI a contractat acest rest de lucrari, in 2009, printr-o procedura de achizitie publica perfect legala", se arata intr-un comunicat al ministerului remis NewsIn.

"In ceea ce priveste proiectarea si construirea Complexului National Olimpic de Natatie Otopeni, contractul s-a atribuit prin licitatie publica, demarata de CNI in decembrie 2008 si finalizata in noiembrie 2009. Nu poate fi vorba, asadar, de <milioane de euro obtinuti prin incredintare directa de contracte, fara licitatie>", mai precizeaza sursa citata.

Consilierul local Gabriel Szilagyi a obtinut, in urma unor proiecte si licitatii organizate de MTS si MDRT, contracte in valoare de peste 50 de milioane de euro, pentru construirea unor patinoare de plastic si bazine de inot, potrivit redactorului sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.