Judecatorii ICCJ au respins recursul lui Catalin Voicu, acesta urmand sa-si petreaca urmatoarele 27 de zi in inchisoare, in ciuda starii sale de sanatate.

Astfel, senatorul Voicu isi va petrece Pastele in inchisoare, cu toate ca starea sa de sanatate este "subreda", dupa cum informeaza avocatul acestuia.

Decizia instantei este definitiva. In acest moment, senatorul Catalin Voicu mai poate solicita instantei sa fie eliberat prin cereri de eliberare sub control judiciar, cereri de ridicare a masurii arestarii preventive sau cereri de eliberare pe cautiune.

Senatorul Catalin Voicu a fost adus, vineri, la instanta suprema, cu o ambulanta a Spitalului Penitenciar Jilava, pentru judecarea recursului facut impotriva deciziei de arestare preventiva.

Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri recursul formulat de senatorul Catalin Voicu impotriva deciziei de arestare. Presedintele completului care va judeca recursul lui Voicu va fi Anton Pandrea, in prezent seful Sectiei Penale din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Sedinta secreta

Avocatul senatorului Catalin Voicu a cerut instantei judecarea recursului in camera de consiliu, fara accesul presei in sala, "avand in vedere presiune mediatica devastatoare asupra lui Catalin Voicu si a familiei sale", dar si calitatea persoanelor implicate in dosar. Procurorul DNA nu a fost de acord cu cererea avocatului lui Voicu. Cei 9 judecatori au admis, insa, aceasta solicitare.

Avocatul Mihai Dinu a mai spus ca lui Catalin Voicu "i s-a facut putin rau in sala de judecata, insa isi luase medicamentele inainte, asa ca a baut putina apa si si-a revenit”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.