Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat luni demisia ministrului Daniel Funeriu, "o persoana total incapabila", si a reiterat motivele pentru care PSD nu participa la dezbaterea pe Legea educatiei organizata de Ministerul Educatiei si Camera Deputatilor, deoarece aceasta e "neserioasa".

"Domnul ministru Funeriu este o persoana total incapabila de a gestiona un proces atat de important (de reforma in sistemul de invatamant, n.r.), solicitam demisia dansului, numirea unui nou ministru care sa aiba in primul si in primul rand competenta si respectul necesar din partea profesorilor, din partea societatii civile, din partea parintilor si autoritatilor locale. (...) Un ministru care in doua luni a reusit sa mai distruga ceea ce mai era de distrus in sistemul de educatie nu ne dorim", a declarat Ponta, relateaza NewsIn.

In ceea ce priveste dezbaterea pe tema Legii educatiei, organizata la Camera Deputatilor, sub patronajul Robertei Anastase, liderul PSD a spus ca "este doar o dezbatere simulacru, nu este o dezbatere serioasa". "Este o tema care trebuie care trebuie tratata serios, nu in cateva minute sau cateva ore de dezbatere formala si mai ales este o tema care priveste la sfarsit clasa politica, in primul si in primul rand ii priveste pe elevi, ii priveste pe parintii elevilor, ii priveste pe profesori, autoritatile locale care au in grija scolile si mai departe sigur ca universitatile", a comentat Ponta.

"Am considerat ca nu este deloc utila participarea noastra la dezbaterea formala de astazi, vreau sa va dau in masura in care nu aveti, acest program primit din partea doamnei Roberta Anastase ca sa vedeti ca in primul rand profesorii, studentii, elevii, parintii, profesorii universitari nu sunt reprezentati la aceasta discutie, este o discutie intre politicieni despre viata educatiei si despre viata tuturor romanilor, o discutie absolut formala. Sigur, presedintele Romaniei are chiar 15 minute sa spuna ce gandeste, liderii partidelor, atat eu cat si domnul Marko Bela si domnul Antonescu, in cinci minute trebuie sa spunem cum vedem educatia in Romania", a reprosat liderul PSD organizatorilor. El a amintit ca social-democratilor au alocat saptamana trecuta trei ore sa discute cu o parte din sindicate o parte din problemele acestei legi, exprimandu-si rezerva fata de succesul dezbaterii organizate luni.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Acesta a demontat ulterior, rand pe rand, prevederile actualei legi. Ponta a spus ca invatamantul preuniversitar "lasat cu totul si cu totul de izbeliste de catre statul roman" va duce practic la ramanerea elevilor din zona rurala in acea zona si la imposibilitatea lor de a mai trece din clasa a noua in clasa a zecea pentru ca noul sistem prevede frecventarea celor noua clase obligatorii in zona lor de domiciliu. "Mai mult, faptul ca proiectul actual distruge in totalitate autonomia universitara si transforma universitatile in institutii subordonate ministrului Educatiei, prin acest proiect domnul Funeriu vrea sa schimbe domnia sa cu propria putere rectorii universitatilor, faptul ca stundentii nu mai sunt reprezentati in deciziile de zi cu zi in viata universitatilor", a mai criticat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.