Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a criticat vineri, in cadrul Congresului Extraordinar al partidului, formula de vot pe motiune si lista, a amintit de sacrificiile pe care le-a facut pentru formatiune si a militat pentru "libertate".

"Mi-e drag Crin Antonescu, dar mi-e mult mai drag PNL. Mi-e draga coeziunea si unitatea PNL, dar nu cred ca se poate realiza decat prin libertate, nu uniti in jurul iubitului conducator", a comentat Orban.

"Sunteti in fata unei alegeri, daca veti alege lista, eu voi pierde, daca eu pierd, pierdeti si multi dintre dvs. Va pierdeti dreptul de a suna si de a vi se raspunde la telefon. Daca vreti sa ma alegeti pe alta functie decat cea de presedinte, nu veti putea. Nu e suficient sa vorbesti frumos la tv sau la intruniri, un partid se conduce zi de zi, ceas de ceas, seara, noaptea, facand sacrificii, renuntand la o serie de tabiecturi care-ti fac placere, un meci de fotbal, un joc de bridge sau poker. Daca pierd azi, se pierde pentru o scurta perioada de timp si un model. In ultimii 20 de ani, am dat PNL nu numai timpul meu, ideile mele, am dat PNL renuntarea la cele mai multe lucruri care mi-ar fi facut placere, am dat sutele de mii de kilometri pentru a fi in tara, am dat PNL toate resursele pe care am putut sa le mobilizez, am oferit inclisiv riscul de a-mi pierde libertatea. Pentru PNL mi-am facut dusmani, care vor ramane dusmanii PNL", a sustinut Orban, referindu-se la criticile pe care nu s-a ferit sa i le aduca lui Traian Basescu.

"Veti pierde si un luptator. Nu cred ca PNL are chiar atat de multi luptatori sa va puteti dispensa de mine. Am dat si voi da PNL si fiecarui membru al PNL inima mea, sufletul meu, respectul meu si dragostea mea", a spus Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a adus in discutie doua "institutii" - cea a "tutarului" de pe langa un rabin, inconjurat de oameni care, la orice vorba a rabinului, spuneau "tz, tz, tz cate dreptate are, tz-tz cata intelepciune", precum si cea adoptata de Imparatul Claudiu, care avea un om pe langa el, care sa-i aminteasca de faptul ca nu e zeu, ci om. "Vreau sa desfiintam institutia tutarului si sa adoptam institutia celui care are curajul sa-i spuna sefului cand greseste", a comentat Orban, transmite NewsIn.

Prim-vicepresedintele PNL a spus ca liberalii sunt intr-un usor recul. "Ni se spune sa-l votam pe Crin Antonescu ca-si asuma raspunderea ca PNL sa obtina 30%. Problema e cum ajungem la acest obiectiv", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.