Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, candidat la sefia PNL Bucuresti, l-a criticat dur pe primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, caruia i-a cerut sa nu se mai comporte "ca un actor de telenovele politico-administrative care atenteaza la bunul simti al bucurestenilor".

"Ieri isi clama pe toate posturile de televiziune independenta politica, astazi se comporta ca un complice al PD si, cu tot regretul fostului sustinator al independentului Sorin Oprescu, ii transmit public: Domnule primar general, nu va mai comportati ca un actor de telenovele politico-administrative care atenteaza la bunul simt al bucurestenilor. Reveniti la principiile si la programul cu care ati castigat alegerile locale din 2008", a spus Chiliman, subliniind ca pana se gandeste Sorin Oprescu la un raspuns, PNL are obligatia de a da bucurestenilor o alternativa, potrivit NewsIn.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, le-a spus delegatilor PNL Bucuresti ca liberalii trebuie sa propuna in Capitala o oferta serioasa care sa schimbe radical orasul, aratand ca PNL a dobandit deja in Bucuresti un statut pe care "stangistii din PSD si populistii din PDL nu-l pot contesta".

"Acesti guvernanti care prin incompetenta si reaua lor vointa au agravat criza economica din Romania conduc in cea mai mare parte si destinele Capitalei, au majoritatea in Consiliul General, au cei mai multi primari de sector si in ultima perioada se pare ca si-au facut rost de un aliat la care prea putini se asteptau: primarul general al Capitalei", a aratat Chiliman, care s-a lansat intr-o serie de atacuri la adresa lui Oprescu, pe care de altfel l-a sustinut in turul doi al alegrilor locale din 2008.

"Preocupat sa-si refaca imaginea sifonata dupa esecul candidaturii la presedintia Romaniei, Sorin Oprescu se manifesta in ultimele luni ca un sustinator si executant al planurilor de aservire a administratiei Capitalei intereselor PD, o spun cu regretul celui care l-a sustinut pe independentul Sorin Oprescu la Primaria Capitalei in turul al doilea al localelor din 2008. Actualul primar general a pierdut pe drum principiile in virtutea carora a castigat alegerile locale", le-a spus Chiliman liberalilor bucuresteni.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Primarul sectorului 1 a aratat ca daca ieri sustinea descentralizarea administrativa a Capitalei, astazi Sorin Oprescu actioneaza si vorbeste in sensul reducerii atributiilor primariilor de sector in favoarea primariei Generale, daca inainte denunta "mafia portocalie a astfaltatorilor", astazi organizeaza "spectacole mediatice de inselare a opiniei publice cu complicitatea acelorasi asfaltatori pe care ii critica ieri".

Primarul a clamat faptul ca este timpul faptelor in defavoarea vorbelor si le-a propus liberalilor bucuresteni sa i se alature in construirea "Capitalei viitorului". Pe tot parcursul discursului in care Chiliman il critica pe Oprescu, la prezidiu, Ludovic Orban si Radu Stroe erau angajati intr-o discutie interna, in timp ce Antonescu parea absent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.