Vice-liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat marti, ca liberalii vor depune, in maxim doua saptamani, o motiune simpla pe sanatate si ca au in vedere initierea unei alte motiuni pe mediul de afaceri, in functie de deciziile viitoare ale Ministerului de Finante.

"Un colectiv de deputati lucreaza ca, in maxim doua saptamani, sa se depuna o motiune simpla pe sectorul de sanatate. Am constatat ca bugetul alocat Sanatatii, in 2010, nu va ajunge decat cel tarziu pana in luna iunie. Am constatat ca din acest buget trebuie sa se achite si datoriile anului 2009. Farmaciile din Romania primesc, in martie, contravaloarea medicamentelor vandute populatiei in iulie si august 2009. Avem farmacii care au intrat in faliment, sunt in insolventa sau care se lasa vandute lanturilor de farmacii, pentru ca nu mai pot sa faca fata", a enumerat Nicolaescu problemele din sistem, transmite NewsIn.

In plus, el a aratat ca "Institutul Cantacuzino e problema nerezolvata" si a amintit de problema preturilor la medicamente si de taxa pe fast-food, considerata "o aberatie, o impovarare a populatiei, o crestere a taxarii pentru ca Ministerul si Guvenul sa faca rost de bani, pe spinarea oamenilor".

"Ne mai gandim la o motiune simpla pentru mediul de afaceri, se intentioneaza a fi depusa cam peste o luna, dar asteptam o serie de directii ale Ministerului de Finante in privinta modificarii Codului fiscal", a aratat Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.