Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca va propune Delegatiei Permanente de joi, in care se valideaza recomandarile ce vor fi votate la Congres, ca Antonescu sa fie declarat candidatul la Presedintie, iar Tariceanu la functia de premier si sef al cabinetului din umbra.

"Eu am spus foarte clar ca vreau sa fiu presedinte al PNL, nu vreau sa fiu numai purtator de imagine. Fiecare lider al PNL trebuie sa fie implicat pe pozitia cea mai potrivita si trebuie sustinut pe pozitia respectiva. Voi propune Delegatiei Permanente ca domnul Antonescu sa fie declarat candiat la functia de presedinte al Romaniei si, de asemenea, ca domnul Calin Popescu Tariceanu sa fie candidatul nostru oficial la functia de prim-ministru. Trebuie sa fie imputernicit si sprijinit pentru a-si forma un shadow government, un cabinet din umbra, care sa poata sa ia om la om fiecare ministru si care sa poata sa anticipeze toate miscarile puterii, sa ofere solutiile alternative pe fiecare din prostiile pe care le face aceasta echipa de guvernare", a spus Orban, la Antena 3.

Prim-vicepresedintele liberal a explicat care sunt argumentele pentru care considera ca fiecare lider trebuie transformat intr-un vector de imagine pe un domeniu clar. "PNL a suferit in privinta functiei de presedinte al PNL. Tariceanu a fost extrem de preocupat cu guvernarea, Antonescu ca presedinte implicat in campanie nu ... PNL are nevoie de un presedinte care sa conduca partidul in fiecare zi, in fiecare ora, un presedinte care sa fie prezent in toate punctele fierbinti ale PNL, are nevoie de un om cu taria si forta de a impune anumite programe si proiecte necesare pentru dezvoltarea institutionala si in plan organizatoric al PNL", a spus Orban, adaugand ca partidul are mai nevoie si de un numar de lideri importanti care sa fie purtatorii de imagine ai PNL, transmite NewsIn.

Din aceasta perspectiva, Orban a tinut sa critice si performanta lui Antonescu la prezidentiale. "Eu nu sunt omul care sa ma multumesc cu putin. Sunt convins ca domnul Antonescu ar fi putut sa castige alegerile prezidentiale. Trebuie sa vedem de ce nu a castigat alegerile. Noi trebuie sa facem o analiza seriosa, pe care din pacate eu nu am vazut-o. Eu nu contest imaginea buna a domnului Crin Antonescu. Eu nu ma multumesc cu 20%", a mai comentat el.

Congresul PNL se va desfasura in perioada 5-7 martie, functia de presedinte fiind disputata de Crin Antonescu, Ludovic Orban si Viorel Catarama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.