Deputatul PDL, Sever Voinescu, a declarat, la Realitatea FM, ca nu crede ca votul obligatoriu este o idee buna, deoarece ar produce o vointa "distorsionata" si "mai degraba protestatara" din partea populatiei care este "fortata" sa voteze.

"Am stat mult si m-am gandit, nu cred ca este o idee buna, pentru ca ar obliga oamenii sa aiba o optiune politica chiar in conditiile in care nu ii intereseaza politica si asta e un lucru care mi se pare ca nu e in regula", a spus Voinescu.

El a explicat ca, prin votul obligatoriu, s-ar obtine o vointa "distorsionata si mai degraba protestatara". "Daca eu ii scot cu arcanul la vot duminica, o data la 5 ani, desi pe ei nu ii intereseaza, mi-e teama ca voi obtine vointa cu totul distorsionata si mai degraba protestatara a unei populatii fortata sa faca ceva ce nu vrea", precizeaza Voinescu pentru NewsIn.

"Trebuie sa admitem ca exista concentateni de-ai nostri care nu sunt deloc interesati de probleme politice si vreau sa va spun ca sunt fericit ca traiesc intr-o societate in care exista multi oameni care au dreptul sa spuna ca nu ii intereseaza politica. Asta este o societate normala", a conchis democrat-liberalul.

Ponta vrea vot obligatoriu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la Tg. Jiu, ca formatiunea sa va actiona pentru mentinerea celor doua Camere ale Parlamentului, pentru introducerea votului obligatoriu si pentru introducerea interdictiei pentru parlamentari de a trece de la un partid la altul.

M-am convins ca una din caile prin care putem indeparta pericolul manipularii, cumpararii voturilor, este votul obligatoriu. Daca voi avea sprijin in acest sens, ma voi bate ca votul obligatoriu sa apara in viitoarea constitutie. In primul rand, ne dorim sa existe Camera Deputatilor, aleasa uninominal sau in sistem german, formata din 300 parlamentari, cum este clar ca majoritatea populatie isi doreste. Ne dorim, in acelasi timp, sa existe o Camera superioara (Senatul, n.r.) care sa reprezinte comunitatile locale si sa fie aleasa de catre consilierii locali si judeteni, sa nu fie aleasa direct de populatie, va avea o competenta foarte clara de a legifera si a reprezenta comunitatile locale", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.