Vezi aici ce reactii a starnit victoria lui Victor Ponta pe scena politica autohtona.

  • Marian Vanghelie (PSD): Sper ca Ponta sa rezolve coruptia din PSD
Liderul PSD Bucuresti Marian Vanghelie si liderul PSD Vrancea Marian Oprisan, alesi in echipa vicepresedintilor partidului in urma congresului de sambata, au spus ca vor colabora foarte bine cu noul presedinte al PSD, Victor Ponta, chiar daca s-au aflat in echipa care l-a sustinut pe Mircea Geoana. "Le multumesc tuturor colegilor mei pentru increderea pe care mi-au acordat-o si sper ca in continuare sa facem o echipa si sa putem face ceva pentru Romania", a spus Vanghelie, dupa aflarea rezultatelor votului pentru echipa de vicepresedinti. Totodata, liderul PSD Bucuresti spera ca noul presedinte al partidului sa rezolve "problemele care apasa pe PSD: coruptia si comunismul".

  • Mihai Voicu (PNL): Alegerea lui Victor Ponta nu reprezinta o reforma radicala
Mihai Voicu, membru in conducerea centrala a partidului, considera ca alegerea lui Victor Ponta nu reprezinta o reforma radicala in PSD pentru ca victoria le-a apartinut si lui Ion Iliescu, dar si lui Adrian Nastase, iar lista de vicepresedinti include inca nume cu probleme de imagine. "Este o schimbare importanta, personal ma bucur de ea, Ponta mi-e simpatic si, daca ma intineresc doar un pic, suntem de aceeasi varsta. E un suflu nou si asta va conta. Si nici nu cred in teoria cu Ponta care se duce spre PD. Ar insemna sa fie nebun si va garantez ca nu este. Cred totusi ca schimbarea nu este, cel putin deocamdata, o reforma radicala", comenteaza acesta pe blogul personal.

  • Marko Bela (UDMR): Sunt convins ca vom putea colabora
Presedintele UDMR Marko Bela a declarat pentru NewsIn ca Victor Ponta este un tanar politician care are insa experienta, exprimandu-si convingerea ca va avea o colaborare politica buna cu acesta. "Il felicit pe domnul Victor Ponta, il cunoastem bine, este un politician tanar, dar cu experienta. Sunt convins ca vom putea colabora cu domnia sa", a afirmat presedintele UDMR.

  • Cristian Diaconescu (PSD): Nu regret ca l-am sustinut pe Geoana
"Este un rezultat corect si ma bucur ca nu au existat obiectii in ceea ce priveste desfasurarea si organizarea congresului, pentru ca au fost preocupari in acest sens si iata ca este bine. Nu am absolut niciun fel de regret in ceea ce priveste deciziile luate, sunt de natura pana la urma sa ne pozitioneze in PSD, deci totul este in regula. Eu ii urez tot succesul, cat se poate de mult, lui Victor Ponta, este un coleg foarte bun, am lucrat cu el foarte bine. In rest, asteptam sa devenim cu adevarat mai puternici", a declarat social-democratul Cristian Diaconescu, care a adaugat ca va continua sa fie alaturi de partid.

  • Sever Voinescu (PDL): PSD cu Victor Ponta ca presedinte va fi mai aprig si mai veridic decat a fost cu Mircea Geoana
Voinescu i-a transmis felicitari noului presedinte al PSD Victor Ponta, insa s-a declarat socat de "virulenta vangheliota" cu care acesta s-a referit la PDL in cadrul Congresului de sambata. "Inteleg bine ca orice Congres PSD contine si proba impusa in concursul de injuraturi si blesteme la adresa PDL, dar am avut impresia ca Victor a sarit calul", remarca democrat-liberalul, precizand insa faptul ca, din punctul sau de vedere, un PSD condus de Victor Ponta a redevenit un PSD "firesc, normal, natural".

  • Cristian David (PNL): Principala provocare a lui Ponta va fi sa tina echilibrul gruparilor din PSD
Presedintele PNL Vaslui, senatorul Cristian David, considera ca principala provocare cu care se va confrunta Victor Ponta este sa tina echilibrul gruparilor politice din PSD. "Eu cred ca alegerea lui Victor Ponta constituie un moment de schimbare in atitudinea si in imaginea politica a PSD. Ramane de vazut in ce masura va reusi sa recupereze deficitul de imagine inregistrat cu ocazia congresului care a surprins si a adus la suprafata, in atentia opiniei publice, probleme interne grave cu care se confrunta PSD-ul. Cred ca pentru Voctor Ponta aceasta este principala provocare, de a tine echilibrul gruparilor politice din interiorul PSD”, a declarat duminica pentru NewsIn Cristian David.

  • Ioan Rus (PSD): Partidul mai are nevoie de doctrina politica, economica, sociala, consistenta si clara
Ioan Rus a declarat duminica pentru NewsIn ca alegerea lui Victor Ponta la sefia PSD este un prim-pas pentru partid si ca ii va fi alaturi, prin pozitii publice, noului presedinte al PSD, daca acesta va face "ceea ce trebuie". "S-a facut o schimbare de generatie benefica pentru partid. E un prim-pas, eu am incredere in Victor Ponta si in capacitatea lui de lider, ii voi fi alaturi prin pozitii publice daca va face ceea ce trebuie. Este insa doar un prim-pas, partidul mai are nevoie de doctrina politica, economica, sociala, consistenta si clara", a afirmat Rus.

  • Liviu Dragnea (PSD): Fara executii in PSD, ar trebui sa fim nebuni sa repetam greseala facuta cu Nastase in 2006
Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat duminica dimineata, la Realitatea Tv, ca ar fi o greseala ca in partid sa se inceapa o serie de executii politice, iar social-democratii ar trebui sa fie "nebuni" sa repete scenariul din 2006, care a avut in prim-plan sanctionarea lui Adrian Nastase. "Sper ca Ponta sa nu aiba asa ceva in cap, PSD nu are nevoie de executii, PSD are nevoie de o reinstaurare a disciplinei, a unui spirit de colegialitate si de unificare. Niciodata, cel putin in viziunea mea, o serie de executii nu limpezeste partidul. Eu nu sunt partizanul executiilor in partid, cred ca ar trebui sa fim nebuni sa mai repetam greseala pe care am facut-o cu Adrian Nastase. PSD trebuie sa invete din 2006", a spus Dragnea, intrebat fiind daca noua conducere pregateste o serie de sanctiuni politice in urma rezultatului Congresului extraordinar al PSD.

  • Puiu Hasotti (PNL): Ponta va avea o viata grea, pentru ca majoritatea vicepresedintilor l-au sustinut pe Geoana
Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti este de parere ca alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD nu schimba cu nimic strategia PNL si nici nu influenteaza relatiile dintre cele doua partide, intre care exista o "colaborare parlamentara punctuala". "Alegerea lui Victor Ponta este importanta pentru PSD si mult prea putin importanta sau deloc importanta pentru PNL, pentru ca, indiferent cine ar fi fost presedintele PSD, noi, din punct de vedere ideologic si doctrinar, am fi fost la fel de departe de PSD", a declarat Hasotti duminica dimineata la Realitatea TV. Liderul PNL considera ca Victor Ponta este "poate un pic prea tanar pentru PSD" si vede in alegerea lui "rezultatul unui razboi teribil care a fost in PSD si al unei aliante ad-hoc care s-a concretizat prin infrangerea lui Mircea Geoana". Pe de alta parte, avertizeaza Hasotti, "Victor Ponta va avea o viata grea, pentru ca majoritatea vicepresedintilor l-au sustinut pe Mircea Geoana".

  • Cezar Preda (PDL): Ponta ar putea fi mai putin refractar la reforma statului
Vicepresedintele PDL nu vede posibila o alianta cu PSD-ul condus de Victor Ponta, dar spune ca noul lider al social-democratilor, un politician de noua generatie, este susceptibil sa fie mai putin refractar la reforma statului. "Este o schimbare pe care cel putin eu, la nivelul conducerii PDL, o apreciez ca fiind pozitiva, pentru ca Mircea Geoana, cu bunele si relele domniei sale, nu era dispus sub nicio forma sa treaca la o reforma a statului roman si sa se plieze pe ce au ales romanii la referendum. L-am ascultat pe Victor Ponta ieri, azi-noapte, eram foarte atent sa vad care este raspunsul la aceasta prima intrebare si cred ca in zilele urmatoare va trebui sa-i raspunda. E adevarat, PDL poate fi un adversar de prim rang al PSD in ceea ce priveste ideologia, politicile de stanga, dar nu poate sa ne fie adversar in ceea ce inseamna reforma statului roman, reforma Parlamentului, a Constitutiei Romaniei. Cred ca aceasta este prima intrebare la care noi asteptam raspuns si sa auzim numai de bine", a fost primul comentariu al liderului democrat-liberal in legatura cu alegerea lui Victor Ponta in functia de presedinte al PSD, functie detinuta pana sambata de Mircea Geoana.

  • Vasile Dancu: Daca Ponta il inlatura pe Vanghelie de la PSD Bucuresti, partidul poate castiga la alegeri
Fostul strateg al PSD Vasile Dancu a declarat duminica, pentru NewsIn, ca este bucuros ca Victor Ponta este noul sef al PSD, iar daca va reusi sa il inlature pe Marian Vanghelie de la filiala Bucuresti, partidul va reusi sa castige alegerile nu doar in Bucuresti, ci chiar si in Transilvania. "Eu sunt bucuros, pentru ca un prieten a ajuns sa fie din nou o speranta pentru mine, o speranta ca vom face ceva odata cu politica asta de carton din Romania. Cred ca este o victorie a Romaniei reale impotriva politicii de carton si victoria tarii, cred, care a infrant Bucurestiul cu subteranele lui politice. Sigur ca nu am invins centralismul. Ponta stie asta, chiar el a fost izgonit de la Bucuresti la Gorj si de aceea cred ca principalul lucru pe care trebuie sa il faca Victor Ponta in viitor este reconstructia organizatiei Bucuresti, sa avem o organizatie asa cum merita Capitala Romaniei si vom castiga urmatoarele alegeri in Bucuresti, daca va face asta, si dupa aceea vom castiga alegerile si in tara si inclusiv in Transilvania. (...) O parte din bucuria mea vine din faptul ca eu cred ca am pus punct vanghelizarii, desi nu a fost un proces si nu este un proces de trezire, de iluminare a partidului, daca ne uitam la echipa de vicepresedinti si la modul in care s-a desfasurat congresul", a spus sociologul clujean.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.