Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat joi ca il va sustine pe Adrian Nastase daca acesta, intr-un eventual tur doi al alegerilor, isi va disputa presedintia partidului cu Mircea Geoana.

Mitrea a fost intrebat daca pentru turul doi al alegerilor de la congresul din 20 februarie este posibil sa-l sustina pe Adrian Nastase la sefia partidului. "Da. Cu conditia sa fie el cu Geoana. Daca sunt eu in turul II, n-o sa-l sustin pe Nastase, o promit", a afirmat ironic senatorul social-democrat. El a mai spus ca Mircea Geoana va reusi sa intre in turul doi "daca merge pe acest sistem de stabilire a delegatilor. Daca va fi facut un congres liber, nu reuseste".

La aceasta ora are loc o sedinta a comisiei de pregatire a congresului PSD, la care iau parte pe langa Mitrea, Adrian Nastase, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu, Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Dan Mircea Popescu, Titus Corlatean, Bogdan Niculescu Duvaz. Mircea Geoana lipseste, fiind plecat la conferinta extraordinara a organizatiei PSD Dolj, judet unde este si senator, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste comisia de organizare a congresului, Mitrea a afirmat ca este cea pe care "uitase Geoana s-o convoace". "Am convocat-o pentru ca noi trebuie sa stabilim conform deciziei CN cand, unde si ce se va intampla", a spus Mitrea, precizand ca ai fost invitati toti cei 28 de membri ai acestui for.

"Nu cred ca cineva se gandeste ca sta la vot un cetatean si baga voturi false, nu ne-am gandit la treaba asta. Nici macar la negocieri, ca negocierile sunt normale. Nu stiu cat face parte din normalitate intentia de a merge pe liste si a pune sefii de organizatii pe liste... dar nici asta nu poti sa spui ca e frauda. Faptul ca modul in care CN a hotarat ca aceasta problema importanta a reprezentarii in congres a delegatilor sa fie stabilita de CEx a fost bypass-ata (sic!), a fost sarita si daca nu faceam galagie eu si cu Adrian (Nastase, n.r.) probabil ca se ducea cum au vrut de la inceput joia viitoare cand eram pusi in fata faptului implinit. Si asa e un pic cam tarziu pentru luni daca va fi CEx", a mai spus Mitrea.

In ceea ce priveste intalnirea de miercuri a lui Mircea Geoana cu sustinatorii sai, unde le-a prezentat proiectul sau politic, senatorul PSD a afirmat ca presedintele PSD nu a chemat numai apropiatii. "A chemat multi oameni incercand sa-i convinga sa mearga pe acel sistem pe lista ca sa-i asigure de la inceput posibilitatea de a castiga Congresul, neajungandu-i faptul ca si-a aranjat delegatii. Vrea o noua centura de siguranta", a mai comentat Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.