Romania, Bulgaria, Croatia si Turcia au fost pozitionate de artistul Cristi Puiu pe coada vacutei Cowstitution care a fost "adoptata" ieri de Delegatia Comisiei Europene in Romania. "Nu stiu care dintre pozitii este mai privilegiata, a Romaniei sau a Turciei", a spus decoratorul vacutei in timpul evenimentului ce a avut loc la Centrul de Informare al Comisiei Europene. Johnatan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, cel care a desfacut cutia in care era ascunsa vacuta europeana, a declarat ca aceasta este "simbolul artistic al valorilor impartasite din lume". "Noi vrem Romania ca stat membru", a spus in finalul discursului Scheele.

Vacuta face parte din proiectul CowParade, cel mai mare eveniment de arta publica din lume. Proiectul aflat la prima editie in Bucuresti a expus pe strazile Capitalei, incepand de la 1 iunie, peste 40 de vacute din fibra de sticla, decorate de artisti din Romania si din alte tari. "Dupa terminarea actiunii, banii stransi vor fi donati catre Special Olympics Romania", a spus Michele Lagueux, coordonatorul CowParade in Bucuresti. Dupa 12 septembrie, cand expunerea vacutelor se va incheia, o parte dintre acestea vor ramane la firmele care le-au cumparat, iar restul vor merge la Muzeul National de Arta Contemporana, dupa cum a explicat coordonatoarea actiunii.

Vacuta Cowstitution a fost pictata de Cristi Puiu in culorile tailor membre ale Uniunii Europene, iar ugerul care semnifica Europa a fost colorat in culorile UE. "Sper sa se pupe cu Constitutia Europeana", a spus Puiu. Un eveniment asemanator a avut loc anul trecut la Praga, unde au fost expuse 25 de vacute reprezentand cele 25 de state membre ale Uniunii Europene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.