Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, le transmite romanilor sa nu ceara la vara bani de asfaltare pentru ca au fost cheltuiti toti, pe deszapezire.

"Iarna asta ne-a dat peste cap cu toate sumele alocate la intretinere, care la ora actuala sunt depasite de vreo patru ori si probabil ca o sa luam de la reparatii si la vara o sa ne intrebati de ce avem gropi sau de ce nu am asfaltat, nu am mai terminat o bucata de drum", spune ministrul Transporturilor.

Ministrul a precizat ca pe drumurile nationale sunt scoase circa 2.800 de utilaje care actioneaza si ele cum pot. "Cel mai probabil in aprilie vom ramane fara bani. Asta inseamna ca nu vom putea incepe campania de reabilitare a drumurilor pentru sezonul estival. Practic toti banii pe care ii avem se vor duce pe deszapezire si pe plata datoriilor", a declarat pentru Gandul Florin Dascalu, directorul directiei de intretinere a drumurilor din cadrul CNADNR.

Radu Berceanu a declarat ca in aceasta iarna s-au cheltuit, pana in prezent, 80 de milioane de euro pentru deszapezire, suma de aproape patru ori mai mare fata de cea alocata in iernile precedente, deoarece sezonul acesta a fost deosebit de greu, transmite NewsIn.

Intrebat cum comenteaza faptul ca Emil Boc s-a declarat nemultumit de modul in care au decurs lucrarile de deszapezire la autostrada A2, Berceanu a raspuns: "Dreptul primului-ministru. Nici mie nu-mi place foarte tare, dar la mijloacele pe care le avem, atat am reusit."

Titularul portofoliului de la Transporturi a precizat ca iarna grea a determinat o crestere ampla a costurilor cu deszapezirea. "Pe deszapezire am dat aproape de patru ori mai mult decat era programat si decat s-a cheltuit in iernile precedente. E o situatie obiectiva la care nu exista o solutie miracol. Probabil ajungem undeva, din noiembrie pana acum, spre vreo 80 de milioane de euro", s-a referit Berceanu la costuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.