La ultima sedinta a BPC, liberalii au vorbit insa mai putin de atacurile lui Stoica la adresa lui Tariceanu si mai mult despre inundatii si posibilitatea scoaterii "solutiei imorale" de la guvernare. Deocamdata nu s-a luat o decizie privind renuntarea la ministrii conservatori, problema urmand sa fie discutata si la nivelul Aliantei. Cu toate acestea, declaratiile lui Stoica privind necesitatea inlocuirii lui Tariceanu cu Stolojan la comanda guvernului au starnit reactia seniorilor din PNL, in frunte cu presedintele de onoare, Mircea Ionescu-Quintus.

Acesta sustine ca fostul lider liberal "se agita prea mult" si are o perceptie gresita asupra realitatii atunci cand vorbeste despre detronarea lui Tariceanu chiar din functia de presedinte al partidului. "Nici eu si nici membrii Biroului Permanent al PNL nu gandim astfel. Ne-am exprimat de mai multe ori la rand increderea in conducerea partidului. Daca s-ar face un congres extraordinar, sunt sigur ca presedinte ar fi ales tot Calin Popescu Tariceanu", a declarat Mircea Ionescu-Quintus. El mai spune ca, aflat in afara vietii partidului, Stoica nu stie ce doreste fiindca ba cere fuziuni cu democratii sau cu popularii, ba vrea o noua conducere.

"Daca domnul Valeriu Stoica are alte preocupari, sa-si vada de ele. Dansul este retras, din pacate, in afara vietii partidului si probabil ca de acolo nu-si da seama cat de puternic este Partidul National Liberal", mai spune Quintus. El trece totusi cu vederea faptul ca au existat chiar membri ai Biroului Permanent Central care l-au criticat adesea pe Tariceanu pentru faptul ca prejudiciaza imaginea partidului, nefiind in stare sa faca fata presiunilor dinspre Cotroceni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.