Viitorul ex-premier, Calin Popescu Tariceanu, a prezidat joi cea mai fertila sedinta de Guvern din ultimii ani.

Guvernul aproape demisionar a reusit performanta ca intr-o sedinta maraton de sapte ore, care ne aduce usor aminte de fostele sedinte de Guvern prezidate de noctambulul premier, Victor Ciorbea, sa aprobe in jur de 200 de acte normative. Desi pare aproape imposibil, Guvernul Tariceanu a reusit: peste 40 de ordonante de urgenta, in jur de 15 ordonante simple, circa 30 de proiecte de legi. Restul, pana la cele 200 de acte normative, a fost umplut din belsug cu o promotie de hotarari de guvern. Potrivit unor surse guvernamentale, de trei zile incoace, functionarii de la Guvern au devenit pasari de noapte: in noaptea de miercuri spre joi (ziua sedintei de guvern) s-a lucrat intens la avize necesare si la stabilirea ordinii de zi pentru sedinta-maraton.

Palatul Victoria, sub presiunea nervilor

In ziua sedintei de Guvern, mai exact joi, s-au organizat in jur de 10 briefinguri de presa, pe parcursul a sapte ore, pentru o sedinta pe masura. Biroul de presa a fost solicitat la maximum, in conditiile in care nici macar ieri nu au fost redactate toate comunicatele de presa legate de hotararile luate in cadrul sedintei. De la ora 11.00, cand a inceput sedinta, pana la ora 18.00, cand s-a terminat, a fost timp suficient ca nervii ziaristilor si ai guvernantilor sa fie intinsi la maximum.

Insusi ministrul Culturii, Mona Musca, astepta, dupa terminarea epuizantei sedinte, masina, care sa o duca undeva in judetul Arges, asezata scolareste, pe scarile de la intrarea principala in Guvern. Bufetele din interiorul Palatului Victoria au avut, in schimb, cea mai profitabila zi cu putinta, dupa ce au vandut, se pare, un numar record de sandvisuri si sucuri. Si pentru ca actualul Executiv mai are ceva treaba inainte sa plece definitiv, surse guvernamentale sustin ca maine va mai fi organizata o noua sedinta de guvern.

Presedintele, 30 de minute la Guvern

Nici ieri Palatul Victoria nu a avut parte de liniste. Presedintele Traian Basescu i-a facut o vizita matinala premierului Tariceanu, pe teritoriul acestuia din urma, la Palatul Victoria. Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Mediafax, presedintele si premierul au avut o discutie de 30 de minute in care au vorbit despre inundatii si politica. Avand in vedere situatia dezastruoasa din tara, lasata de inundatii, si criza politica evidenta, ori cei doi nu au avut prea multe sa-si spuna, ori au fost incredibil de inspirati in a sintetiza o conversatie.

Cert este ca operatorii care au avut acces la ilustratie, ieri, la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au avut norocul de a da nas in nas cu presedintele Traian Basescu pe holurile Guvernului. Potrivit unor surse guvernamentale, presedintele era vizibil nervos. Intuind starea "gri" a presedintelui, functionarii de la biroul de presa au strigat speriati catre cameramani: "Camerele jos! Camerele jos!". Putin mai tarziu, presedintele, insotit de premier, de ministrul Administratiei si Internelor Vasile Blaga si de ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre, a plecat, cu elicopterul, sa viziteze zonele inundate din judetele Vrancea si Buzau.

Cei patru au survolat zonele inundate, dupa care aparatul a aterizat in zona Adjud, la confluenta raurilor Siret si Trotus. Astazi, presedintele Traian Basescu va participa, la Guvern, la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pe care o va si prezida. Potrivit premierului in functie, Calin Popescu Tariceanu, la aceasta intalnire vor fi evaluate pagubele produse de inundatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.