Fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea, s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 22 decembrie 2008 si 26 februarie 2009, interval in care a detiunut simultan functia de ministru si pe cea de administrator al unei firme private.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in baza prevederilor Legii 144/2007, republicata, faptul ca Ghoerghe Pogea s-a aflat, in perioada 22.12.2008 – 26.02.2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut simultan atat functia de Ministru al Finantelor Publice, cat și calitatea de administrator al SC Ritan Mar SRL", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Aceasta a precizat ca s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau posibila nerespectare a regimului juridic al incompatibilitatilor.

Institutia a mentionat ca Pogea a fost instiintat despre declansarea procedurii de verificare, dar ca acesta nu a facut uz pana acum de drepturile de a fi asistat sau reprezentat de avocat sau de a prezenta elemente justificative.

Conform Realitatea TV, firma Titan Mar este detinuta de colegul de partid al lui Pogea, Adriean Videanu.


Pogea: Nu am fost niciodata in incompatibilitate, ANI sa verifice acest lucru

In replica, fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca a avut mereu grija sa nu incalce legea si nu a fost niciodata in incompatibilitate, asa cum sustine ANI. "Cel mai bine e ca aceasta institutie sa verifice. Ceea ce vreau sa va spun este ca eu nu am fost in aceasta stare de incompatibilitate si de fiecare data am avut grija, cand am detinut functii publice, sa nu incalc legea. Cand esti intr-o functie publica, trebuie sa respecti legea. Ceea ce vreau sa spun este ca eu niciodata, in nicio situatie, nu am fost in stare de incompatibilitate si din aceasta perspectiva, ANI trebuie sa faca aceste verificari, dupa care se va vedea daca este asa sau ba", a declarat Pogea, la Antena 3, conform NewsIn.

Intrebat daca a primit vreo instiintare de la ANI, Pogea a raspuns: "Nu. Deci nu. Dar atata este comentariul meu: nu am fost niciodata in incompatibilitate, iar institutia trebuie sa verifice acest lucru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.