Liderii PSD s-au reunit joi in cadrul Consiliului National pentru a oficializa data congresului convenita pentru 20 februarie, dar si pentru a analiza rezultatul alegerilor prezidentiale pierdute de echipa lui Mircea Geoana, precum si unele aspecte care privesc modificarea statutului PSD.

Primul punct pe ordinea de zi a Consiliului National a fost o prezentare a rezultatului alegerilor prezidentiale facuta de fostul sef de campanie, Viorel Hrebenciuc, si secretarul general, Liviu Dragnea.

Scandalul "aranjamentelor"

Consiliul National PSD s-a incheiat cu scandal, generat de inteventia primarului de Voluntari, Florentin Pandele, care a sugerat ca delegatii din organizatia Ilfov alesi pentru congres ar fi fost schimbati "prin aranjamente subterane" de Marian Vanghelie, pentru a manevra votul.

Spre finalul sedintei Consiliului National, primarul Florentin Pandele a luat cuvantul, intreband de la tribuna daca delegatii care au fost alesi la Congresul extraordinar, "pot fi schimbati de la o intalnire a Consiliului National la alta prin aranjamente subterane, sau prin subtilitati pe lista". "Am inteles ca nu. Dar am colegi la Ilfov care au fost inlocuiti. Pentru ca se doreste o echipa. Aia 20 delegati care vor veni, probabil sunt aranjati, vanduti prin diferite intalniri la hoteluri, restaurante. <<Cine esti tu? Sunt seful gostatului din sectorul 5. In regula, cati ai? Am Bucuresti, Ilfov, Buzau. Am 100 delegati>> Facem o parabola si ma pozitionez cat mai bine pentru ca am mai multi delegati in spate", si-a expus Pandele teoria.

In plus, primarul ilfovean a apreciat ca partidul este intr-o "criza de diabet politic". "PSD are vasele sanguine cam subtiate. Cred ca ne gasim intr-o criza de diabet politic. De vina e regimul nutritionist ce ne-a fost recomandat in ultimul timp. Avem prea multa sare liberala si ceva mai multa grasime pedelista. Toate acestea, combinate cu acea miscare violet, ne-au adus intr-o situatie de pierzanie. Pe dl comandant Basescu, mare l-am facut noi, pentru ca ne pricepem extraordinar de bine sa ne dam la picioare unii altora", si-a expus opinia social-democratul.

El a declarat ca nu ii mai este teama demult de ceea ce se afla in afara PSD, ci de ce e in interiorul PSD. "Imi e teama de colegii nostri", a spus Pandele. "Provin dintr-o organizatie gen gostat- judetul Ilfov- care a fost razvratita si pedepsita, de un an si ceva, sa fie intr-un regim de administrare politica, cum era in perioada fanariotilor (...) Am constatat ca acele produse politice care vin dintr-un gostat din Bucuresti, sunt alterate", a comentat Pandele, continuand sirul de ironii la adresa lui Marian Vanghelie. "M-am hotarat azi (joi, n.red), vazand oarecare miscari de trupe, sa candidez unde candideaza prietenul meu Marian Vanghelie. Daca Vanghelie merge sa candideze la un WC public, vine si Pandele sa-si anunte candidatura", a spus Pandele, starnind aplauze. "Va rog, vreau sa dau tonul acestei competiti. Nu-l lasati doar pe Pandele si pe Vanghelie sa candideze pentru aceste functii", a continuat primarul.

La acuzatiile formulate de Pandele, mai multi sustinatori din Ilfov au inceput sa vocifereze din sala, acuzandu-l ca este "sluga Elenei Udrea". Primarul din Ilfov a repetat solicitarea de a se verifica numele delegatilor de la Consiliul National, iar spiritele s-au incins, iar dupa mai multe schimburi de replici dure intre cei din sala si Pandele, acestia au parasit sedinta.

Luand cuvantul, presedintele Consiliului National, Adian Nastase a preluat gluma lui Pandele. "Vreau sa acceptati ca si eu sa candidez la organizatia de Ilfov, am impresia ca e un post mai important decat cel de presedinte".

Lideru organizatiei de Ilfov, Marian Vanghelie a insistat sa ia cuvantul intarind afirmatiile celor din sala: "Cand m-am dus la Ilfov, exact cum au spus o serie de colegi, am avut probleme cu o serie de colegi care erau cu Gabriel Oprea si erau cu Elena Udrea. Asta s-a intamplat la Ilfov", a sustinut Vanghelie.

La randul sau, Nastase a spus ca astfel de chestiuni trebuie rezolvate in cadru statutar, adaugand ca respectivele comentarii privind situatia de la Ilfov "trebuie luate sub un dublu aspect: actiunea primarilor, dar si activitatea lui Vanghelie, care din cate stiu a fost foarte buna in judet, la fel ca in Bucuresti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.