Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis miercuri restrangerea delegatiei care va participa la sesiunea de primavara a Adunarii Uniunii Interparlamentare (UIP), organizata in Thailanda, de la sase la trei deputati, pentru reducerea cheltuielilor cu deplasarile in strainatate.

"Doamna presedinta Roberta Anastase a introdus pe ordinea de zi un material privind o deplasare care va avea loc in perioada 26 martie-1 aprilie in Thailanda din partea GRUI. Fiindca era vorba de un numar destul de mare de parlamentari, noi nu am primit materialul, dumneaei l-a introdus fiindca i s-a parut necesar sa se clarifice acest lucru astazi si sa nu se astepte pana la viitorul Birou Permanent, s-a hotarat ca delegatia din partea Camerei Deputatilor va cuprinde trei deputati, cate unul de la PSD, PDL si PNL - UDMR nu a avut nominalizat niciun reprezentant nici in propunerea initiala - secretarul general al Camerei Deputatilor, precum si un consilier care practic este secretarul acestei delegatii. S-a redus toata delegatia la trei parlamentari, secretarul general si un consilier", a anuntat secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau la finalul sedintei Biroului Permanent de miercuri, transmite NewsIn.[Zece parlamentari pleaca in Thailanda, pe banii nostri, ca delegatie GRUI]

In privinta deputatilor care vor merge in aceasta deplasare, urmeaza ca grupurile parlamentare sa faca nominalizarile pana luni. Intrebat care a fost motivul pentru care Camera Deputatilor a decis restrangerea grupului care va efectua deplasarea in Thailanda, Pardau a spus ca aceasta decizie urmareste "reducerea cheltuielulor Camerei Deputatilor in ceea ce inseamna deplasarile in strainatate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.