Curtea de Conturi a informat Camera Deputatilor ca nu a finalizat inca raportul solicitat de Comisia parlamentara de ancheta ce o viza pe Elena Udrea, a anuntat secretarul Valeriu Zgonea dupa sedinta Biroului Permanent a Camerei Deputatilor.

"Curtea de Conturi a informat Camera Deputatilor ca nu a finalizat raportul cu privire la cererea facuta de catre Comisia speciala Udrea, urmand a fi finalizat, din cea ce am fost informati de presedintele Camerei Deputatilor, undeva la mijlocul lunii februarie. In momentul in care acest raport va veni in Camera Deputatilor va fi facut public si fiecare parlamentar va avea acces la el", a precizat Zgonea luni seara.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a precizat luni ca raportul Curtii de Conturi cu privire la ministrul Elena Udrea, solicitat anul trecut de Comisia parlamentara de ancheta nu a fost inregistrat la Camera, desi presedintele Curtii a afirmat ca raportul este gata, transmite NewsIn.

"Am solicitat in mod special ca fost presedinte al Comisiei de ancheta sa fiu informat de presedintele Camerei Deputatilor daca raportul Curtii de Conturi solicitat de plenul Camerei Deputatilor a ajuns la Camera Deputatilor, am primit raspunsul ca deocamdata nu s-a inregistrat la Camera Deputatilor niciun raport al Curtii de Conturi, dar voi verifica in continuare. Mi se pare foarte ciudat ca o declaratie oficiala a Curtii de Conturi sa fie informata astazi in sedinta Biroului, voi cerceta daca a ajuns pentru ca distanta de la Curtea de Conturi la Camera Deputatilor este foate mica", a precizat Orban, luni, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, vorbind despre anchetele Curtii de Conturi in cazul Udrea solicitate, anul trecut, de catre Comisia parlamentara speciala de ancheta. Vinerea trecuta, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a confirmat pentru Inpolitics ca raportul Curtii in cazul Elenei Udrea a fost finalizat si urmeaza a fi trimis, in scurt timp, Camerei Deputatilor.

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a confirmat vineri, pentru Inpolitics, finalizarea anchetelor in cazul Elena Udrea, raportul urmind sa fie trimis in cel mai scurt timp Camerei Deputatilor, mai apoi el putind fi inaintat si catre DNA. Vacaroiu a declarat ca anchetele in cazul Udrea solicitate, anul trecut, de catre Comisia parlamentara speciala de ancheta sunt, practic, finalizate: "Urmeaza ca, in scurt timp, sa trimitem raportul nostru la Camera Deputatilor, care ne-a solicitat acest demers".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.