Odata cu inceperea noii sesiuni, se reinnoiesc si functiile de conducere din grupurile parlamentare.

Astfel, in urma alegerilor facute ieri in Parlament situatia sta in felul urmator:

Senatorul Ion Toma a fost reales luni in unanimitate in functia de lider al grupului parlamentar PSD din Senat, impreuna cu intreaga echipa care a condus grupul senatorial si in sesiunea precedenta, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Viorel Hrebenciuc a fost reconfirmat luni de parlamentarii social-democrati in functia de lider al grupului deputatilor PSD pentru un nou mandat, obtinand 59 de voturi pentru si 43 de voturi impotriva, au precizat pentru NewsIn surse social-democrate.

Mircea Toader a ramas liderul grupului parlamentar al deputatilor PDL dupa ce, in sedinta de luni a grupului, s-a decis ca propunerea de schimbare a liderului sa nu fie supusa la vot, pe motiv ca acesta este ales pentru patru ani.

Calin Popescu Tariceanu isi mentine functia de lider al grupului PNL din Camera Deputatilor, in timp ce Adriana Saftoiu a fost aleasa vicelider al grupului in urma retragerii lui Andrei Gerea din aceasta pozitie. [Antonescu, lider de grup la Senat?]

Deputatul UDMR Gergely Olosz este noul lider de grup al udemeristilor din Camera Deputatilor, acesta obtinand majoritatea voturilor colegilor sai, potrivit NewsIn.

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a fost reconfirmat ca propunere din partea social-democratilor pentru functia de chestor al Camerei Deputatilor, dupa ce in sedinta grupului parlamentar a avut loc un schimb de replici intre acesta si Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.