Presedintele PNL Crin Antonescu va prelua sefia grupului senatorial, iar cel care a avut aceasta functie pana in prezent, Puiu Hasotti, va fi vicepresedinte al Senatului, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Initial, in sesiunea parlamentara care a coincis cu perioada campaniei electorale, Crin Antonescu, vicepresedinte al Senatului, a renuntat sa ocupe aceasta functie, pentru a nu se considera ca foloseste logistica acestei Camere. In acel moment, Teodor Melescanu a fost cel care l-a inlocuit.

Schimbarile preconizate in acest moment sunt: Crin Antonescu sa preia conducerea grupului senatorial, in locul lui Puiu Hasotti, iar acesta sa fie vicepresedinte al Senatului. Teodor Melescanu ramane doar cu functia de presedinte al comisiei senatoriale de Aparare.

Refuz total

Crin Antonescu a declarat ca in calitate de presedinte PNL are multe ocupatii care nu-i mai permit sa preia inapoi functia de vicepresedinte al Senatului, iar de cea de lider de grup nu are nevoie, deoarece colegii sai si-au facut bine treaba si nu trebuie inlocuiti pe motive "protocolare". "Socotesc ca, in calitate de presedinte de partid, am destule ocupatii, am mult timp ocupat, functia de vicepresedinte al Senatului, prezenta in Biroul Permanent al Senatului presupune timp si niste eforturi speciale. Melescanu a facut-o foarte bine si nu vad de ce ar fi trebuit sa colectionez si aceasta functie", a explicat Antonescu de ce nu si-a reluat functia de vicepresedinte al Senatului la care a renuntat in perioada campaniei electorale pentru prezidentiale.

"S-a pus o problema de natura protocolara ca in general presedintii de partid au cate o functie si la nivelul Parlamentului. Nu am nevoie de asa ceva, consider ca si Melescanu, si Hasotti si-au facut treaba foarte bine si nu vad de ce, din motive protocolare, ar trebui sa nu continue", a argumentat Antonescu in privinta functiei de lider de grup.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.