Predilectia politicienilor romani pentru scandal si autohtona bascalie nu a trecut neobservata pe plan international. In tara lui Dracula, unde alegerile se pierd din cauza vrajilor, iar ministrii tin prima pagina a revistelor cu fotografii incendiare, nu e de mirare ca politica a ajuns de tot rasul.

Cu toate ca romanii cunosc mai bine perlele alesilor de la vestitul “Goagal” la “succesurile” europarlamentarare, nici jurnalistii straini nu au ramas indiferenti la balcanismele specifice clasei politice de la noi, scrie Adevarul.

Presa internationala a atras amuzata atentia ca numai in tara lui Dracula se putea invoca o astfel de bizarerie in a explica un esec politic. Jurnalistii de la Washington Post arata ca ceea ce putea fi considerat absurd in orice tara a fost tratat cu toata seriozitatea in Romania. Aparitia parapsihologului Aliodor Manolea in fotografii alaturi de Traian Basescu, dar si de Mircea Geoana, arata, considera jurnalistii strani, ca in proaspata tara europeana lupta politica se poarta la toate nivelurile, cel ocult nefiind deloc exclus.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.