Liberalii au inceput sa faca socotelile pentru anticipate. Daca PRM a anuntat deja ca vrea alegeri la toamna, PNL ia in calcul si votul PSD in Parlament pentru respingerea cabinetelor democrato-liberale.
"Daca Alianta D.A. a decis sa se organizeze alegeri anticipate, e firesc sa se intample. Nu mi se pare normal ca Guvernul Aliantei sa fie votat de PSD. Asta ar insemna sa se descalifice", a explicat, ieri, purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu. Cat ii priveste pe actualii parteneri de guvernare, liderul PNL sustine ca nu se asteapta la vreo surpriza din partea UDMR.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, spune Nicolaescu, a discutat deja cu Marko Bela, care l-a asigurat de sprijinul Uniunii pentru declansarea anticipatelor. Mai ramane de vazut daca aliatii vor reusi sa-i convinga si pe oamenii lui Dan Voiculescu sa-i sustina in demersul lor. Oricum, a precizat Nicolaescu, nu s-a pus problema ca reprezentantii conservatorilor sa participe pe listele electorale ale Aliantei. Deocamdata, PUR(PC) se multumeste sa afirme ca nu vrea alegeri inainte de termen, iar in privinta votului din Parlament este rezervat.

"Sa vedem care va fi prim-ministrul propus. Vom lua o hotarare in momentul in care vom sti cine-i premierul si Guvernul sau", ne-a declarat vicepresedintele Bogdan Pascu, care este si liderul deputatilor PUR(PC). Revenind la liberali, acestia au inceput deja pregatirile interne pentru anticipate. Desi sustin ca actualii parlamentari vor figura pe listele de la toamna, nu se stie deocamdata daca pe aceleasi pozitii ca anul trecut. O comisie formata din Eugen Nicolaescu, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur, Bogdan Olteanu si Mihai Voicu elaboreaza criteriile de evaluare pentru deputatii si senatorii liberali. Acestora din urma li s-a mai dat o veste proasta de la centru: li se suspenda vacanta.

Cat priveste reactivarea lui Theodor Stolojan, PNL este, deocamdata, rezervat. Desi Valeriu Stoica afirma ca actualul consilier prezidential ar trebui sa-i ia locul lui Tariceanu, Eugen Nicolaescu sustine ca aceasta varianta nu a fost discutata de conducerea partidului, la fel cum nu s-a vorbit nici de implicarea lui Stolojan in campania electorala. Fostul lider al PNL declara, insa, in urma cu cateva zile, ca rolul pe care-l va juca in urmatoarea perioada va depinde de ceea ce-i va cere Alianta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.