Intentia liderilor Aliantei de a reintroduce in Legea Fundamentala reglementarile privind "recursul" parlamentar la obiectiile Curtii Constitutionale plaseaza actuala putere intr-o situatie penibila, generata de inconsecventa cu propriile hotarari.

Liberalii si democratii au ajuns sa condamne, acum, o decizie pe care au sustinut-o cu tarie in perioada revizuirii Constitutiei, anume eliminarea articolului prin care prevederile Curtii Constitutionale ar fi putut fi atacate de Parlament. Neseriozitatea reprezentantilor Aliantei a fost dezvaluita, miercuri, de liderul PSD, Adrian Nastase, in emisiunea lui Stelian Tanase de la Realitatea TV. Nastase a mentionat ca prevederea cu pricina a fost eliminata tocmai de membrii PD, "de Emil Boc".

Contactat de ZIUA, liderul PD nu a negat ca a sustinut acea varianta. "A fost o decizie luata de intreaga clasa politica si in special de PSD. Eram singura tara din lume unde Parlamentul putea infirma deciziile Curtii Constitutionale. Nicaieri in lume nu exista posibilitatea ca ministri si parlamentari ai Puterii sa fie plasati pe functii in cadrul Curtii Constitutionale. Practic, PSD a pervertit Curtea. Pe fond, decizia privind intarirea puterii Curtii a fost buna, dar nu trebuia politizata", a spus Boc.

Daca presedintele PD admite ca decizia a fost buna, nu acelasi lucru spunea premierul Calin Popescu Tariceanu, in urma cu doua zile. "Astazi (miercuri - n.red.) s-a constatat ca modificarile aduse Constitutiei in ceea ce priveste posibilitatea ca doua treimi din numarul parlamentarilor sa intoarca totusi o decizie a Curtii Constitutionale era o prevedere utila, constitutionala, care, din pacate, a fost anulata si va trebui sa regandim ca la viitorul referendum privind modificarea Constitutiei aceasta prevedere sa poata fi introdusa pentru a nu risca si in viitor crearea unor astfel de blocaje, cum este cel din acest moment", a spus Tariceanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.