Pedelistii din Ardeal le cedeaza cu greu noilor aliati din UDMR posturi in serviciile deconcentrate si se revolata impotriva conducerii de la Bucuresti care le-a aratat agoritmul de impartire a functiilor.

"Tot aia care pierd castiga. Asta-i viata!" filosofa luni cu naduf Vasile Blaga, la iesirea de la o intalnire cu liderii UDMR, in care s-a negociat "tainul" pe care udemeristii il primesc pentru ca au parasit alianta cu PSD si PNL si au intrat la guvernare alaturi de PD-L.

UDMR si-a negociat scump pielea, de la posturi de secretar de stat, pana la posturi de prefect si de sefi in serviciile deconcentrate. Imparteala a reinceput luni dimineata, cand au fost chemati la Bucuresti sefii organizatiilor PD-L si UDMR din Ardeal, regiunea unde maghiarii ridica pretentia sa conduca "in functie de proportia etnica", iar pedelistii locali se incapataneaza sa nu cedeze deconcentratele pe care le detin, considerand ca revendicarea lor e legitima din perspectiva contributiei electorale. Potrivit lui Vasile Blaga, "partea care revine UDMR trebuie sa reprezinte 12,5%". In judetele din Ardeal insa, UDMR preseaza sa obtina mult mai mult, scrie Gandul.

Cat costa votul maghiarilor?

Inaintea dezbaterii in plen a proiectului bugetului pe 2010, liderii UDMR s-au reunit pentru discutii cu parlamentarii maghiari, la intalnire luand parte si premierul Emil Boc, precum si ministrii Radu Berceanu si Sebastian Vladescu. Potrivit Gandul, Boc a venit cu un mesaj foarte clar pentru partenerii sai, atragandu-le atentia ca, daca nu voteaza in favoarea Bugetului si sustin alte amendamente decat cele aprobate deja nu vor mai primi cele trei miliarde de lei vechi rezervate fiecarui parlamentar pentru satisfacerea promisiunilor electorale. "Emil Boc ne-a spus clar: <Daca se voteaza proiectul Bugetului in forma pe care Guvernul o sustine, atunci putem da acesti bani, adica 3 miliarde de lei vechi, fiecarui senator si deputat UDMR>. Mesajul a fost cate se poate de clar", a relatat unul dintre membrii UDMR prezenti la sedinta.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.