Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, recursul lui Nati Meir impotriva deciziei de prelungire a mandatul de arestare, astfel incat fostul parlamentar, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune, ramane in arest preventiv.

Nati Meir a declarat joi, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), la recursul sau impotriva deciziei instantei inferioare care i-a prelungit mandatul de arestare, ca a facut un denunt penal la DNA impotriva lui Catalin Voicu, care i-ar fi promis eliberarea, a declarat avocatul lui Meir pentru NewsIn.

Potrivit Violetei Podolianu, Meir a sustinut joi, in cadrul sedintei de judecata, ca a facut doua denunturi penale la Directia Nationala Anticoruptie impotriva senatorului PSD Catalin Voicu si impotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI. Avocatul lui Voicu a declarat pentru NewsIn ca nu stie nimic despre denunt.

Nati Meir ramane inca 20 de zile in arest, a hotarat, pe 4 decembrie, Tribunalul Bucuresti, dupa ce Parchetul Capitalei a cerut prelungirea mandatului acestuia, decizie care a fost atacata cu recurs la CAB.

Jurnal de detinut

In urma arestarii sale, fostul pretendent la fotoliul de la Cotroceni, a inceput un “jurnal de detinut” pe site-ul sau, in care scrie constant despre "ororile" inchisorii si despre starea sa de sanatate care se deterioreaza constant.

Potrivit ultimei postari din "Jurnalul de detinut", Nati Meir este foarte dezamagit de decizia Curtii de Apel, dar se mentine optimist si povesteste despre actuala lui situatie din inchisoare.

"Cand am ajuns in camera, am cerut sa fiu mutat iar acum ma aflu in celula cu seful retelei <Bachus> si cu alti detinuti, arestati pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 215 Cod penal. Acestia sunt de aceeasi varsta cu mine si ma ajuta. Tot ieri am fost si la doctor … am slabit 13 kilograme, imi ridica moralul doar scrisorile de incurajare pe care le primesc si trag concluzia ca nu toti oamenii m-au uitat."

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de moneda si inselaciune. Nati Meir a sustinut la Tribunalul Bucuresti ca banii pe care era inscriptionat cuvantul "specimen", gasiti la sediul lui de campanie, erau "de jucarie" , iar politia ar fi stiut de existenta lor. Anchetatorii continua cercetarile in cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii falsi, dar si pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arata in referatul procurorilor trimis la instanta pentru emiterea mandatului de arestare. Astfel, procurorii urmeaza sa audieze mai multe persoane si sa faca expertize pentru a stabili provenienta bancnotelor de 500 de euro inscriptionate cu "specimen", gasite in sediul de campanie al lui Meir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.