Candidatul PDL in colegiul 1 Bucuresti pentru Camera Deputatilor a afirmat ca-si va finanta singur campania electorala cu 50.000 de euro si si-a fixat ca prioritati finalizarea liniei de metrou 1 Mai- Bazilescu, precum si a sectorului de nord al liniei de centura.

Tanarul democrat-liberal a spus, in cadrul unei emisiuni Realitatea TV, ca tatal sau, deputatul Silviu Prigoana, nu a fost de acord cu o candidatura a sa pentru un post de deputat. "El nu a fost de acord din mai multe considerente: in primul rand, este vorba de o jumatate de mandat si apoi mi-a spus sa candidez in alegerile la termen pentru ca nu va fi presiunea atat de mare asupra mea", a spus Honorius Prigoana referindu-se la speculatiile privind faptul ca ar fi favorizat de partid datorita pozitiei tatalui sau.

Prigoana Jr. a respins aceste alegatii spunand ca nu se poate vorbi de nepotism in conditiile in care trebuie sa intre intr-o confruntare electorala si nu a primit vreun post de secretar de stat ca sinecura. "Sunt mandru ca sunt fiul lui Silviu Prigoana. Dupa ce voi castiga mandatul, se va spune ca Silviu Prigoana este tatal meu, nu invers", a adaugat democrat-liberalul, potrivit NewsIn.

El a anuntat ca in programul sau a inclus un proiect de modificare a legii electorale astfel incat in Parlament sa nu mai intre persoane care nu au obtinut cele mai mult voturi in colegiul in care au candidat, facand referire directa la Bogdan Olteanu, care a ajuns deputat in Colegiul 1 prin redistribuire dupa ce s-a clasat de abia pe locul trei in competitia electorala. "Va garantez ca voi ajunge in Parlament si voi avea o initiativa legislativa de modificare a acestei legi. Eu nu sunt de acord cu aceasta lege. In Parlamentul Romaniei a intrat un cetatean cu 34 de voturi. Nu se poate asa ceva. Primul clasat e cel care trebuie sa intre in Parlament. In cazul in care cineva ar putea avea o problema, putem face alegeri in doua tururi de scrutin exact ca la primar, dar nu sunt de acord cu aceasta reprezintivitate (sic!) care ii dezavantajeaza mai ales pe independenti si asa mai departe", a criticat Prigoana modul de alocare a mandatelor in Parlament prin actuala lege a uninominalului. Fiul lui Silviu Prigoana a mai declarat ca vrea sa faca parte din "reforma institutionala a statului care incepe in acest an prin realegerea presedintelui Basescu".

De asemenea, el si-a fixat ca obiective finalizarea liniei de metrou 1 Mai-Bazilescu si inchiderea inelului de centura al Capitalei pe zona de nord, invocand faptul ca apartenenta la partidul de guvernamant va face ca relatia cu Ministerul Transporturilor sa fie una mai buna. "Asta e un alt avantaj al meu: eu fac parte dintr-un partid care este la guvernare. Pot oricand, ca deputat, sa am o intalnire cu ministrul Transporturilor, sa-i pun in Parlament intrebari, interpelari", a explicat aspirantul la Camera Deputatilor.

In privinta banilor necesari campaniei, Prigoana a spus ca ii va scoate din propriul buzunar. "Imi autofinantez campania. Am un buget de 50.000 de euro, dar nu va fi o problema sa contribui cu mai mult. Insa nu cred ca va fi cazul deoarece ceea ce tine de print, de panotaj nu depaseste mai mult de 10-15.000 de euro", a conchis Honorius Prigoana. El a mai precizat ca in cursul zilei de luni isi va lansa oficial candidatura, printr-un eveniment organizat la sediul partidului.

Campanie nonconformista

Candidatul PDL in colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din Bucuresti spune ca va duce o campanie nonconformista, urmand sa organizeze in perioada urmatoare si o lansare oficiala a candidaturii sale. "Programul si sloganul vor fi anuntate in zilele urmatoare in cadrul lansarii candidaturii. Pana atunci vrem sa fie o surpriza. Tot atunci vom anunta si care va fi sediul meu de campanie. Programul electoral este deja finalizat, are destul de multe puncte pentru ca stiam demult care sunt problemele cetatenilor din sectorul 1", a declarat Honorius Prigoana pentru NewsIn.

In privinta desfasurarii campaniei, Prigoana Jr. isi propune sa vina cu multe elemente de noutate care sa o diferentieze de campaniile desfasurate pana acum. "Afisele inca nu le-am tiparit pentru ca lucram inca la conceptie si la grafica, dar ce pot sa va spun este ca va fi o campanie nonconformista. Va fi ceva nou si sper sa va placa atunci cand le voi prezenta la lansare", a mai spus Prigoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.