Presedintele Traian Basescu i-a spus unei prezentatoare TVR, care ii urase sefului statului sa iubeasca postul public de televiziune, ca poate face acest lucru daca se schimba directorul general, Alexandru Sassu.

"Sorcova vesela, sa traiti, sa-mbatraniti, TVR-ul sa-l iubiti!", i-a spus la Sinaia, Gianina Corondan, presedintelui Basescu, dupa ce acesta si-a sustinut din statiunea montana discursul de Anul Nou. "Puteti schimba directorul ca sa va iubesc!", a fost replica lui Traian Basescu.

"Aa, eu sa ma apuc din clipa urmatoare?", l-a intrebat Corondan, iar presedintele i-a raspuns: "Din ce clipa vrei".

Presedintele Traian Basescu a declarat pe 22 decembrie ca nu va mai merge la televiziunea publica cat timp Alexandru Sassu este directorul acestei institutii, subliniind ca nu va pune restrictii televiziunii in participarea la actiunile Presedintiei, aminteste NewsIn.

Basescu a apreciat ca in campania pentru Presedintie directorul TVR, Alexandru Sassu a fost, "din pacate, extrem de incorect". "Eu nu voi mai merge la televiziunea nationala atata timp cat acest om este presedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea nationala, o sa incerc sa stabilesc cu alta televiziune ca presedintele sa mearga odata pe luna sa explice romanilor unde e tara, ce se intampla, dar cat timp domnul Sassu este presedintele Televiziunii Romane eu nu mai merg acolo", a spus Traian Basescu.

Seful statului a explicat ca in timpul campaniei electorale televiziunea publica, desi avea obligatia de a-l trata ca pe un candidat egal, "s-a pus in remorca televiziunilor lui Vantu si ale lui Voiculescu". "Nu voi mai calca pe la aceasta televiziune, sigur nu pun restrictii televiziunii sa participe la actiunile Presedintiei, dar in conditiile in care, pentru ca nu s-a modificat legea audiovizualului, eu am refuzat sa trimit un reprezentant in CA la televiziune, nu am delegat om pentru ca alianta cu care am castigat in 2004 a promis ca va face noua lege de functionare a radioului, televiziunii publice pentru depolitizarea acestor institutii. Nu au mai vrut sa o faca, s-au inteles cu PSD, pana la urma si-au pus oameni care incotro. Este protestul meu fata de televiziunea publica, nu ma mai duc in studiourile acestei televiziuni cat timp domnul Sassu este presedintele televiziunii", a subliniat Traian Basescu.

Pe 4 decembrie, Basescu a spus despre Sassu ca este un "lacheu al dezinformarii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.