Senatorul PDL Orest Onofrei a declarat sambata ca, in urma vehicularii informatiilor publice privind accidentul din urma cu cativa ani in care a fost implicat, se gandeste ca ar putea renunta la portofoliul Agriculturii pentru care a fost propus de partid, pentru a nu afecta imaginea Guvernului.

"Ca urmare a lucrurilor aparute in presa, lucruri care am crezut ca sunt lamurite si nedorind sa creez nicio problema nimanui si nici macar mie, daca se impune si lucrul asta e necesar, eu ma retrag. Eu am o problema strict personala si de atitudine si de onoare. N-am avut o discutie (cu Emil Boc - n.r.), e o decizie strict personala", a afirmat Onofrei, intr-o interventie la Realitatea Tv, precizand ca nu i-a cerut nimeni sa se retraga de la Agricultura.

Orest Onofrei s-a referit la accidentul rutier in care a fost implicat in urma cu cativa ani, soldat cu uciderea unui copil, precizand ca are "nu doar o hotarare ca nu e vinovat, ci una in care se spune ca nu se putea evita".

"N-am o problema nici de NUP, care se obtine cum se obtine, am trecut cu aceasta problema prin trei instante si o port ca o povara personala de sapte ani. De atunci am candidat si am castigat, nu am avut nicio problema. Din pacate, timpul este extrem de scurt ca la nivel public, la momentul asta, sa explici si opinia publica sa inteleaga. Eu cred ca e corect, daca se impune, n-am absolut nicio rezerva sa renunt", a comentat el.

"Acum au aparut aceste informatii si eu nu vreau sa afectez imaginea nici a partidului, nici a Guvernului, nici eu sa fiu pus in situatia in loc sa lucrez sa dau explicatii, eu ma gandesc foarte serios daca nu-i mai corect asa. Cum la Suceava am reusit sa lamuresc opinia publica, cred ca voi reusi si-aici sa-o lamuresc, nu e nicio problema, ca trenurile mai vin in gara", a mai precizat senatorul PDL.

"Cred ca maine dimineata, vorbind si cu premierul, lucrurile se pot clarifica si sa ramana in zona in care trebuie. Nu doresc neaparat ceva impotriva oricui",
a mai spus Onofrei.

Intrebat daca este decis sa renunte la mandat, senatorul PDL a raspuns: "Daca se impune, cu siguranta da, fara nicio rezerva". "Nici nu cred ca ar trebui sa-mi ceara (Emil Boc - n.r.). Doar daca consider eu ca asa ar trebui, asta o sa fac", a precizat democrat-liberalul cu privire la renuntarea la portofoliul pentru care a fost propus.

"Toata declaratia mea a fost ca sunt dispus sa ma retrag, mai ales daca ramanerea mea acolo ar crea probleme Guvernului, premierului, partidului (...) E o problema de decizie personala, de onoare, de evaluare corecta", a mai afirmat Onofrei.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat sambata, pentru NewsIn, ca, din informatiile pe care le are, senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, nominalizat de partid pentru a prelua portofoliul Agriculturii, ia in calcul renuntarea la aceasta pozitie pentru care a fost propus.

"Am inteles ca vrea sa se retraga din cauza dezbaterilor care au aparut pe marginea accidentului de acum cativa ani. Nu vrea sa atarne nimic de gatul Guvernului, chiar daca a fost achitat. Este un om dintr-o bucata", a afirmat liderul PDL Suceava, cu referire la informatiile aparute in presa legat de accidentul rutier in care a fost implicat in urma cu cativa ani Orest Onofrei, accident soldat cu moartea unui copil.

Intrebat daca presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara, va fi propus pentru minister, Flutur a precizat ca decizia ii apartine premierului desemnat.

Contactat de NewsIn, deputatul PDL Valeriu Tabara a precizat ca este dispus sa accepte conducerea Ministerului Agriculturii, dar ca nu a primit nicio informatie in aceasta directie de la conducerea partidului. "Eu am spus de fiecare data ca daca partidul imi cere, fara probleme accept functia de ministru al Agriculturii. Pana in acest moment, nu am fost contactat de conducerea partidului, nu am mai discutat cu conducerea partidului de la momentul guvernului Negoita", a spus el. Tabara a adaugat ca, fiind un specialist cu experienta in domeniu, ar putea prelua aceasta functie.

Asociatiile profesionale din agricultura ar fi preferat ca la conducerea Ministerului Agriculturii sa fie numita o persoana cu experienta in domeniu, nominalizandu-i pe Valeriu Tabara sau pe Adrian Radulescu, au declarat pentru NewsIn reprezentantii FNPAR, Agrostar si LAPAR.

Colegiul Director al PDL a votat vineri secret propunerile pentru ministerele ce vor fi ocupate de membri de partid, acestia fiind Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Gabriel Sandu, Catalin Croitoru, Orest Onofrei si Mihai Seitan, desi la Ministerul Agriculturii s-a vehiculat initial numele lui Valeriu Tabara.

Astfel, pentru Ministerul Administratiei si Internelor - Vasile Blaga a obtinut 65 de voturi pentru si unul impotriva. Adriean Videanu pentru Ministerul Economiei a primit 61 de voturi pentru si 5 impotriva, Radu Berceanu - pentru Transporturi - 51 pentru, 15 impotriva, iar Elena Udrea, propusa pentru Ministerul Dezvoltarii si Turismului a obtinut 55 de voturi pentru la 11 impotriva. Pentru Ministerul Muncii, Mihai Seitan a primit din partea PDL 58 de voturi pentru si 8 impotriva. La Comunicatii va fi propus Gabriel Sandu care a primit 42 de voturi pentru si 24 impotriva, iar la Agricultura - Orest Onofrei a obtinut 48 de voturi pentru si 18 impotriva. Cele mai putine voturi "pentru" a obtinut Catalin Croitoru, propus pentru Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului - 34 la 32 impotriva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.