Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu a facut un apel la moderatie si la calm astfel incat momentul anuntarii rezultatului sa nu fie urmat de manifestatii de strada care ar putea prejudicia imaginea castigatorului cursei prezidentiale.

Videanu a spus ca populatia ar trebui sa astepte cu calm oficializarea rezultatelor BEC, fara sa recurga la manifestatii de strada. "Se incearca in aceste ore sa se manipuleze opinia publica cu tot felul de informatii. Singurul rezultat oficial este votul cetatenilor pe care cerem si contracandidatilor sa-l respecte. Speram ca dupa ora 21.00 manifestarile partidelor sa fie unele decente, fara niciun fel de exces. Credem ca este foarte important sa asteptam rezultatele Biroului Electoral Central fara niciun fel de manifestare in strada care ar putea sa creeze prejudicii de imagine candidatului pe care romanii il cred cel mai potrivit pentru functia de presedinte", a declarat democrat-liberalul, citeaza NewsIn.

Videanu acuza adversarii PDL ca au recurs la intoxicari prin prezentarea de date false referitoare la rezultatele intermediare ale turului II al alegerilor prezidentiale. "Este foarte important sa dam dovada de calm, de ratiune in momentul in care urnele se vor inchide si sa asteptam cu lejeritate rezultatul prezentat de BEC opiniei publice", a apreciat prim-vicepresedintele PDL.

El a precizat ca apelul este facut preventiv pentru ca manifestarile, atat ale suporterilor castigatorului, cat si ale simpatizantilor perdantului, sa nu depaseasca limitele interne ale partidelor. "Stim cu totii ce se intampla intr-un moment electoral important. De aceea noi facem acest apel la calm, sa asteptam fiecare partid. Facem acest apel preventiv, in ideea de a nu exagera manifestarile intr-o forma sau alta. Este important ca cel care pierde sa aiba demnitatea sa piarda cu decenta", a spus Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.