In timp ce se afla intr-o imensa criza de imagine, premierul Calin Popescu Tariceanu incearca sa-si demonstreze profesionalismul si diplomatia, mentionand ca Guvernul interimar va continua, chiar si dupa depunerea demisiei, pregatirile de aderare a Romaniei la UE. Mai mult decat atat, primul-ministru s-a aratat destul de aspru, mentionand ca Executivul interimar va avea inclusiv posibilitatea sa inlocuiasca persoanele care nu isi indeplinesc obligatiile asumate.

Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, ieri, la Palatul Victoria, cu membrii Comitetului executiv de integrare europeana pentru o discutie "explicita", in care le-a cerut acestora sa continue pregatirile pentru aderarea la UE la 1 ianuarie 2007, conform calendarului stabilit, indiferent de conjunctura politica.

"Actuala conjunctura politica nu inseamna abandonarea eforturilor si modificarea calendarului(...). Atat eu, in postura actuala, cat si in viitoarea postura, sa spunem, numai de lider politic, ne vom concentra pe aceste probleme. Voi putea sa particip in continuare la reuniunile Comitetului executiv de integrare, astfel incat sa dam impulsul politic necesar ori de cate ori va fi necesar, pentru a nu se inregistra intarzieri si pentru a ne indeplini angajamentele", a mentionat, ferm, Tariceanu.

Premierul 'ia pulsul>> Bruxelles-ului

Dupa doua sedinte de Guvern consecutive programate pentru aceasta saptamana, in care vor fi adoptate actele normative necesare aderarii la Uniunea Europeana, Tariceanu ii va intalni, la Bruxelles, pe comisarii europeni pentru extindere, concurenta si justitie, pentru a le explica faptul ca autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa isi respecte in continuare programul de integrare europeana. In opinia premierului, alegerile anticipate vor permite autoritatilor sa continue "cu o mai mare intensitate" o serie de masuri de reforma, care in prezent sunt blocate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.