Presedintele PNL Crin Antonescu i-a indemnat vineri pe alegatori sa voteze pentru Mircea Geoana, pentru ca acesta vine cu promisiunea unei echipe, unei schimbari, si ca aceste lucruri conteaza mai mult decat "cine cu cine s-a vazut", aluzie la intalnirea dintre liderul PSD si S.O. Vantu.

"Stim deja cum arata Romania condusa de Traian Basescu. Stim cum au trecut pe langa noi sansele istorice, stim cum arata o camarila care a pus stapanire pe functiile si resursele Romaniei. Stim cum arata un presedinte care vede si aude tot despre adversarii lui politici, despre care stim cu totii ca nu aude nimic din strigatul de disperare al majoritatii romanilor (...) Eu unul nu ma gandesc acum decat la viitor. Cine cu cine s-a vazut, cine cu cine a vorbit mi se pare mai putin important pentru ca, in ceea ce-i priveste pe ei, s-au vazut toti cu toti, au vorbit toti cu toti. Nimeni de la putere nu este inocent. Adevarata problema e cum iesim din criza. (...) Mircea Geoana raspunde acestor probleme prin proiectul Johannis pe care eu i l-am propus", a sustinut Crin Antonescu, citat de NewsIn.

Presedintele PNL a spus, ca incepand cu 7 decembrie, importante vor deveni adevaratele teme - ducerea la capat a acordului cu FMI, realizarea bugetului de stat, asigurarea resurselor pentru salarii si pensii. "Eu va cer sa votati in numele acestui proiect si in numele unei schimbari in care eu cred. Fara acesta schimbare, ramanem cu Traian Basescu presedinte si cu aceeasi politica a ultimilor cinci ani. Basescu nu poate fi pentru mine si pentru PNL un partener de dialog (...) Intre noi si ceea ce ne dorim pentru Romania sta un simplu gest: votul de duminica. Veniti la vot, participati la schimbarea de care avem nevoie pentru ca urmatorii cinci ani sa nu ne sufoce definitiv. Veniti la vot doar cu propria vointa si luciditate. Aveti incredere in mine, garantez ca nu va voi dezamagi", a declarat Antonescu.

"Eu, Crin Antonescu, si PNL sustinem cu fermitate proiectul Johannis, majoritatea pe care am construit-o si candidatul care se opune lui Traian Basescu si face posibil acest proiect Johannis - Mircea Geoana. Pentru acest proiect garantez si garantam. Pentru orice alta constructie eu nu garantez nimic. Asa ca acelora care speculeaza despre ce fac liberalii, cum ne calculam noi sansele, le cer sa renunte. Mi-am dat cuvantul, am construit acest proiect si raman consecvent pozitiei mele", a afirmat presedintele PNL.

Potrivit lui Antonescu, aceasta campanie electorala a fost "dezamagitoare pentru cei care speram intr-o schimbare fundamentala" si s-a dat impotriva unui partid aflat la putere care a manifestat o "rezistenta extraordinara din partea unor oameni care-si vad amenintate grupurile de interese, legaturile perverse cu statul si pozitiile calde din care controleaza bugetul acestuia". "Pentru noi, liberalii, a fost o campanie pozitiva (...) Suntem mai multi decat credeam la inceputul acestei campanii, inca nu suntem suficienti, dar lupta noastra abia acum incepe", a adaugat liberalul.

Crin Antonescu a tinut sa-i indemne pe cetateni sa iasa la vot, in ciuda "dezamagirii" ca el insusi nu a intrat in turul II, cu argumentul ca trebuie dat un vot, duminica, pentru un proiect de schimbare adevarata. "Votul si implicarea noastra vor fi decisive, iar alegerea pe care eu personal va indemn s-o faceti este fara echivoc. Va indemn in primul rand sa veniti la vot (...) Nu-mi este usor sa va cer sa votati pe altcineva, dar acum asta trebuie sa facem. Trebuie sa alegem intre un Traian Basescu pe care-l cunoastem si pe care nu-l mai vrem si un Mircea Geoana care vine cu promisiunea unei echipe, a unui proiect si a unei schimbari", a afirmat presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.