Sorin Ovidiu Vantu a declarat, dupa confruntarea prezidentiabililor, ca s-a intalnit cu Mircea Geoana, care ii este prieten de patru ani, pentru a-l detensiona, adaugand ca si cu Traian Basescu s-a intalnit de "nenumarate ori" si ca i-a sprijinit campania din 2004 pe mai multe planuri.

"Voi incerca un moment de sinceritate cu dumneavoastra. Sunt prieten cu Mircea Geoana de patru ani de zile", a spus Sorin Ovidiu Vantu la postul de televiziune Realitatea, la scurt timp dupa finalul marii finale a candidatilor la prezidentiale, in cadrul careia Mircea Geoana recunostea ca s-a intalnit cu omul de afaceri, dar ca nu-l place.

"Mi-a placut de pe vremea cand era ministru de externe. Intre mine si Mircea Geoana este o relatie de prietenie, cum tot asa a fost o relatie de colaborare perfecta intre mine si domnul Traian Basescu. De cate ori am fost intrebat daca am vreo relatie sau il cunosc pe Traian Basescu am negat pentru ca nu am vrut sa intru niciodata in conflicte politice", a spus S.O. Vantu. Omul de afaceri a precizat ca il cunoaste pe Basescu si ca a avut o relatie de colaborare pana la un moment dat, cand aceste relatii s-au racit, dar nu ca urmare a prieteniei sale cu Geoana, ci din cu totul si cu totul alte motive.

In privinta intalnirii din noaptea precedenta cu Mircea Geoana, despre care Academia Catavencu si Hotnews au relatat ca s-ar fi desfasurat vreme de 34 de minute, la locuinta omului de afaceri, Sorin Ovidiu Vantu a spus: "Mircea Geoana a fost aici, era in noaptea dinaintea dezbaterii si a venit sa se relaxeze. Repet, suntem prieteni. Am palavragit o gramada. Am incercat, intr-adevar, sa ii creez o stare de relaxare, sa il detensionez. Era incordat pentru ca a muncit mult".

De asemenea, Vantu a mai precizat ca "nu a dat niciun leu in campania electorala domnului Geoana". "Nu am acordat niciun fel de sprijin mediatic dlui Geoana. Mai mult decat atat, azi sunt sunat de un ziarist de la Academia Catavencu, jurnalist care opereaza in trustul de presa al carui actionar sunt, si a intrebat <Domnule, a fost domnul Geoana la dumneata?> Am recunoscut fara niciun fel de jena", a adaugat Vantu, potrivit NewsIn.

"Mi se pare siderant ca dupa 2004, cand la ora 3 dimineata m-am intalnit in parcare la Tancabesti cu domnul Basescu, ferindu-ne de Securitatea lui Adrian Nastase, dupa cinci ani sa mi se intample acelasi lucru sa feresc sa ma intalnesc cu prietenii la mine acasa, ca e 11 noaptea, ca e 12 noaptea, ca e 7 dimineata ca sa nu dau satisfactie unui domn care in opinia mea personala a depasit limita rezonabilitatii", a mai spus Vantu.

Mircea Geoana declarase cu o zi inainte, intr-un interviu publicat in Gazeta sporturilor, ca nu-l place pe Sorin Ovidiu Vantu, pe care il considera malefic si turbulent. In cadrul confruntarii de joi, Geoana a repetat ca nu-l place pe Vantu, precizand ca s-a dus la omul de afaceri pentru a discuta despre interviul citat. Vantu a spus ca a acceptat ca Mircea Geoana sa se debaraseze public de el. "Sincer, nu trebuia sa fac acest lucru", a spus mai apoi Vantu.
Intrebat daca declaratia lui Mircea Geoana potrivit careia cei doi s-ar fi intalnit de doua ori era menita sa mascheze prietenia Vantu-Geoana, omul de afaceri a spus: "Am convenit sa nu devoalam, pentru a nu da munitie adversarilor politici ai domniei sale".

Vantu a mai spus ca relatiile sale cu Traian Basescu in 2004 aveau ca platforma "sprijinul acordat domnului Basescu pentru a castiga alegerile din 2004", despre care a precizat ca s-a concretizat "pe mai multe planuri".

Vantu a mai spus ca nu a solicitat avantaje nici de la Basescu, nici de la Geoana. In privinta lui Basescu a spus "nu am avut niciodata nevoie de avantaje de la statul roman", iar in privinta lui Geoana, "nu cer avantaje in schimbul prieteniei mele. Prietenia este una dintre valorile fundamentale".
De asemenea, omul de afaceri a mai spus ca a avut si cu Elena Udrea o relatie de amicitie "fara niciun fel de alte conotatii". "I-am respectat inteligenta. Era o femeie desteapta", a completat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.