Omul de afaceri l-a dat in judecata pe seful statului, Patriciu cerandu-i presedintelui despagubiri de 1 euro. De cealalta parte, Traian Basescu, mai ingaduitor, cere despagubiri morale de 1 leu.

Dinu Patriciu a depus astazi la Judecatoria Sectorului 1, o actiune impotriva presedintelui Traian Basescu, cerand instantei sa-l oblige pe acesta la plata unui euro, despagubiri pentru vatamarea drepturilor personale, transmite NewsIn.

De asemenea, omul de afaceri mai vrea ca hotararea instantei sa fie publicata de presedinte in doua ziare de circulatie nationala. Procesul intentat presedintelui de Dinu Patriciu va începe pe 4 mai.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa ce a prezentat avizul INEC, care constata ca filmul in care apare lovind un copil nu este autentic, ca unii incearca sa castige alegerile prin falsuri si miniciuni si a tinut sa-i transmita lui Dinu Patriciu sa-i fie "rusine". [VIDEO: Basescu - Sa-ti fie rusine Patriciu, inregistrarea e falsa!]

1 leu pentru Basescu

Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemand in instanta si Best Media, societatea care editeaza ziarul "Gardianul", actiunea fiind inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.

In actiunea depusa la Judecatoria Sectorului 1, Traian Basescu solicita ca Patriciu si firma Best Media sa fie obligati la despagubiri in valoare de 1 leu, ca urmare a vatamarii imaginii sale prin difuzarea imaginilor in care ar lovi un copil. De asemenea, Basescu cere ca decizia instantei sa fie publicata in doua ziare centrale, precum si obligarea partilor la plata cheltuielilor de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.