Presedintele Traian Basescu a declarat ca s-a intalnit luni seara cu primarul Sibiului, Klaus Johannis, sustinut de PSD si PNL ca premier, aratand ca a vrut sa "clarifice lucrurile" pentru ca nu are "un razboi" cu el, precizand ca in privinta desemnarii premierului "orice varianta este deschisa".

"Orice este posibil", a apus seful statului, intrebat daca Klaus Johannis este o optiune pentru functia de sef al Guvernului. "Eu am avut o discutie cu domnul Johannis. Nu a fost o discutie legata de promisiuni, eu am vrut ca domnul Johannis sa inteleaga mecanismul constitutional, si mi-a facut placere sa constat ca stie foarte bine mecanismul constitutional al desemnarii primului-ministru de catre presedinte", a continuat Traian Basescu, citeaza NewsIn.

Intrebat daca Johannis "joaca la doua capete" venind sa discute cu presedintele pentru a-si asigura sustinerea, in caz ca sustinatorii lui actuali nu vor castiga alegerile, Basescu a negat, subliniind ca el a fost cel care a lansat invitatia la discutii. "Eu l-am invitat de saptamana trecuta sa avem o discutie, am avut-o luni dupa amiaza, dansul si-a vazut de drumul lui si de angajamentele lui politice, eu de ale mele, dar am vrut sa clarific lucrurile cu Johannis, pentru ca eu nu am avut un razboi cu el", a explicat Traian Basescu. "Orice varianta este deschisa", a replicat presedintele, fiind intrebat din nou daca Johannis este o optiune pentru functia de premier.

Intrebat daca dupa prezidentiale, in cazul in care va fi reconfirmat in functie, va declansa alegeri legislative anticipate, Basescu a subliniat ca alegerile anticipate sunt o varianta ce trebuie evitata sub toate formele.

Basescu a mai spus ca va nominaliza un premier pe care sa-l vrea "cel putin PNL".

Johannis spune ca nu accepta desemnarea ca premier in alta formula decat cea actuala

Primarul Sibiului Klaus Johannis a declarat marti seara ca, daca Traian Basescu ar mai castiga un mandat si l-ar desemna premier, nu ar accepta "cealalta echipa" si a povestit ca,in discutia cu seful statului, i s-a spus ca refuzul in ceea ce-l priveste nu a avut legatura cu persoana lui.

Intrebat daca ar accepta desemnarea ca premier in situatia in care Traian Basescu ar mai castiga un mandat, dar in alte conditii decat cu o guvernare PSD-PNL, Johannis a raspuns ca, in acest moment, face parte dintr-o echipa in care crede, care-i include pe Mircea Geoana si Crin Antonescu. "Noi dorim sa prezentam o solutie pentru criza. Eu nu sunt in cautarea altor echipe sau a altor solutii. Aceasta este echipa... nu caut alta echipa si, daca vorbim acum de cele doua situatii, nu doresc si nu accept cealalta echipa", a fost raspunsul complet al primarului Sibiului, intr-o emisiune inregistrata la Timisoara si difuzata marti seara la Realitatea Tv.

Klaus Johannis a mai afirmat ca, in intalnirea avuta cu Traian Basescu, nu s-a ridicat acest aspect. "Nu s-a discutat aceasta chestiune. Discutia a fost foarte scurta, simpla si clara. Domnul presedinte a vrut sa-mi transmita doua lucruri, ceea ce a si facut, anume ca nu persoana mea este cauza pentru care a refuzat desemnarea premierului Johannis si a doua chestiune a fost ca mi-a explicat care sunt prevederile constitutionale care-i dau puterea sa desemneze un prim-ministru", a povestit primarul Sibiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.