Traian Basescu il provoaca din nou pe Mircea Geoana la o dezbatere publica pe teme de interes national.

"Candidatul Mircea Geoana continua sa fuga de dezbatere. E mai mult decat necesar ca cetatenii Romaniei sa aiba o dezbatere intre cei doi candidati", a transmis Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu. "Noi ne dorim in continuare trei dezbateri. Traian Basescu ii lanseaza candidatului Mircea Geoana o invitatie la dezbatere, luni la ora 19:00 si ca sa nu fie probleme Mircea Geroana e liber sa aleaga locul, moderatorul, absolute totul, numai sa vina", a adaugat Voinescu, dandu-i astfel posibilitatea candidatului social-democrat sa aleaga termenii confruntarii.

PSD-ul ia calea oficiala

Cu toate ca staff-ul de campanie al lui Traian Basescu a iesit la televizor pentru a-i face o invitatie publica lui Mircea Geoana, seful de campanie al acestuia, Victor Ponta a declarat ca PSD-ul prefera sa ia calea oficiala, prin IPP, si nu sa lanseze invitatii dezagreabile in mass-media. "Domnul Basescu face in fiecare zi invitatii. Joi va fi dezbaterea, iar atunci vom discuta despre toate temele posibile. Daca domnul Basescu doreste sa ne strice programul nostru de campanie, este foarte urat din partea lui. Trebuie sa intelegeti ca in timp ce PSD-ul este la deiscutii la IPP pentru a stabili detaliile unei dezbateri, pe cand PDL-ul se imparte intre IPP si televiziune", a declarat Victor Ponta in direct la Realitatea Tv.

Dezbaterea ramane pe joi

Dezbaterea organizata de IPP va avea loc joi la Parlament, a anuntat ieri presedintele IPP, Violeta Alexandru, dupa o intalnire intre staff-urile de campanie si reprezentantii ONG-urilor. Alexandru a mai precizat ca dezbaterea va incepe la ora 19.00 si va dura aproximativ doua ore jumatate.

"Se va ramane pe acelasi format ca si data trecuta cu moderator Robert Turcescu, dar asta e deja decizia pe care organizatorii au luat-o. Noua ni se pare putin sa avem o singura dezbatere. Ar trebui sa avem mai multe"
, a declarat Lazaroiu, la finalul intalnirii dintre reprezentantii celor doua staffuri de campanie si ai IPP.

"Modul in care a fost organizata dezbaterea inainte de turul I mi s-a parut absolut corect si echilibrat, n-are rost sa-l schimbam fundamental. Mergem joi la Palatul Parlamentului, organizarea IPP-ului, discutam despre toate temele, avem si confruntare directa si cred ca romanii vor vedea pe cei doi candidati inainte de vot si-i vor finaliza optiunile"
, a afirmat Victor Ponta.

Intrebat daca vor mai avea loc si alte dezbateri in aceasta saptamana, Ponta a explicat ca programul lui Mircea Geoana este deja facut, nemaifiind programate ale intalniri intre candidati. "Astazi ne aflam in Prahova, maine suntem la Timisoara, alaturi de Crin Antonescu si Klaus Johannis, miercuri la Iasi, joi la dezbatere, vineri inchidem campania, daca vrea domnul Basescu de luni incolo ne mai intalnim cu mare placere", a declarat Ponta, zambind.

Ponta a mai adaugat ca nu a fost greu sa se ajunga la o intelegere intre staff-urile de campanie. "A fost foarte simplu, era nevoie doar sa ne intalnim si sa nu mai vorbim la televizor in timp ce altii stateau aici ca fraierii si discutau despre emisiune. Fiecare raspunde pentru ce face", a precizat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.