Disidentii care s-au incumetat sa faca noi partide isi vad date peste cap toate calculele. Grupurile desprinse din diverse formatiuni au doar sansa de a-si cauta cat mai rapid un loc in partidele mari, dar nu toate au "zestrea necesara" pentru a fi acceptate.
Corneliu Ciontu isi cauta alianta, Cosmin Gusa, un partid umbrela.

Ciontu, alianta sau pierderea parlamentului

Fostul lider PRM Corneliu Ciontu avea drept avere parlamentarii care il urmasera in momentul cand a plecat din partidul lui Vadim Tudor. Acest atu dispare o data cu alegerile, astfel ca el poate aduce intr-un partid mare doar cativa alesi locali. Ciontu neaga evidenta, spunand ca nu crede ca nu se va ajunge la anticipate deoarece "acestea depind de parlament, iar fiecare parlamentar are propriile sale calcule".
Daca acestea se vor declansa, spune Ciontu, "nu exista decat varianta unei aliante", formatiunea sa neavand structuri care sa-i permita sa candideze singura. "Chiar cu riscul de a nu mai intra in parlament, nu ne vom inscrie intr-un partid", a spus Ciontu.

Gusa mediteaza

Cozmin Gusa, liderul Partidului Initiativa Nationala (PIN), sustine ca nu stie deocamdata cum sa se orienteze in "nebunia" declansata de anuntul legat de demisia guvernului. Nici sansele sale de a prinde un loc intr-un partid nu sunt prea mari, chiar daca se vehiculeaza deja mai multe variante. Aflat inca de joi la Washington, cu treburi politice, Gusa ne-a declarat ca, in momentul in care l-am sunat, privea pe geam ploaia care cadea peste capitala Americii. El a spus ca va reveni in tara "zilele astea" si va tine o conferinta de presa, unde va spune ce are de gand. "Mai intai este de gandit si apoi de vorbit".

PPCD va mai pierde un tren

Al treilea partid care risca sa piarda inca o data trenul care sa-l duca in parlament este PPCD, chiar daca "averea" sa politica este ceva mai consistenta: este membru al celei mai importante familii politice europene, PPE. Ideea lui Valeriu Stoica, de a realiza o fuziune intre PNL si partidul lui Gheorghe Ciuhandu, nu mai e luata in seama de nimeni in acest moment, in conditiile in care liberalii nu vor fi in nici un caz de acord sa cedeze locuri pe lista unor nou-veniti. Aceasta problema nici n-a mai fost discutata la sedinta Delegatiei Permanente a liberalilor, care s-a concentrat exclusiv pe anticipate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.