Agentia de Monitorizare a Presei a prezentat ieri un raport intermediar cu privire la monitorizarea stirilor TV pe durata primei saptamani de campanie electorala, care arata ca stirile electorale au avut "o tenta tendentioasa" la adresa candidatilor, in special a lui Traian Basescu.
In proiect Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP) au fost monitorizate 600 de stiri de pe 6 posturi de televiziune: Antena 1, Antena 3, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV si TVR1, concluziile studiului aratand ca doar 62 din aceste stiri au avut caracter electoral.

Televiziunile care au prezentat in prima saptamana de campanie cele mai multe stiri electorale sunt Antena 3 si Realitatea TV cu 28, respectiv 18 stiri, televiziunea de stat, TVR, emitand doar 6 stiri electorale in aceasta perioada.

Potrivit raportului AMP, Antena 3 si Realitatea TV sunt cele care au emis numarul cel mai mare de stiri cu tenta "tendentioasa" impotriva candidatilor la Presedintie, Traian Basescu fiind cel mai des criticat de jurnalisti. In acest sens, presedintele AMP, Mircea Toma, a aratat ca este vorba de un "linsaj mediatic" al posturilor Antena 1 si Antena 3 asupra unui singur candidat la presedintie, in timp ce televiziunea Realitatea a impartit in mod "democratic" criticile aduse de catre jurnalisti tuturor candidatilor "vizibili".

Topul vizibilitatii

Cei mai "vizibili" candidati sunt actualul presedinte, Traian Basescu, candidatul PSD, Mircea Geoana, liberalul Crin Antonescu, dar si primarul Sorin Oprescu, transmite NewsIn.

Totodata, studiul a relevat faptul ca pe durata monitorizarii au lipsit confruntarile directe in emisiuni televizate intre candidati si ca acestia au fost prezentati preponderent prin prisma conflictelor dintre ei si nu a programelor acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.