Seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a declarat ca demisia Cabinetului Tariceanu nu va avea un impact asupra integrarii, daca guvernul interimar va putea sa continue angajamentele asumate. "Data aderarii Romaniei la UE nu depinde de alegeri sau nealegeri anticipate. Va depinde de ce se va intampla pe plan concret in Romania pentru reforma justitiei, pentru lupta anticoruptie si in alte domenii, pentru ajutorele de stat.

Daca Guvernul interimar va putea sa continue sa implementeze angajamentele nu va avea un impact, a spus Scheele, la Radio MIX. El a spus ca ceea ce intereseaza sunt rezultatele procesului de reforma. "Reforma justitiei este un domeniu important pentru a asigura aderarea. Daca procesul va fi blocat, in acest moment va ridica probleme pentru aderare" a precizat seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.

Jonathan Scheele a evitat sa comenteze gestul premierului Tariceanu de a anunta demisia Guvernului pe care il conduce dupa ce Curtea Constitutionala a respins unele articole din pachetul de legi privind justitia si proprietatea. El a reamintit ca "parerea Guvernului este ca singura cale de a rezolva aceste probleme este prin alegeri anticipate".

Olli Rehn: Fiecare zi conteaza

Referitor la impactul pe care l-ar putea avea alegerile anticipatele asupra calendarului aderarii, comisarul pentru extindere al UE, Olli Rehn, a afirmat ca Romania nu isi poate permite sa iroseasca nici o zi de lucru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.