Senatorul PSD de Prahova, Victor Apostolache, a murit aseara, la Spitalul Universitar din Bucuresti. La ora 17,50, senatorul a fost gasit pe casa scarilor la Hotelul Bucuresti. Primele presupuneri au fost ca ca senatorul s-a aruncat de la etajul VI al hotelului, intr-o tentativa de sinucidere, explicata de unele surse prin faptul ca Apostolache aflase ca ar avea cancer. Politia, chemata la fata locului, a anuntat, initial, ca senatorul ar fi murit. Medicii Spitalului Universitar Bucuresti au incercat inutil aseara sa il salveze. El a fost dus in camera de garda pentru a fi resuscitat, medicii constatand un politraumatism cranio-facial grav si multiple fracturi, traumatism toraco-abdominal si sangerare masiva. Dupa primele manevre de reanimare, care au durat aproximativ 10 minute, pacientul si-a revenit din starea de soc.

Medicii au continuat manevrele de echilibrare si celelalte investigatii, pacientul fiind mutat in sectia de terapie intensiva. Din pacate, la ora 19,15 echipa de medici a declarat decesul. La mai putin de o ora de la producerea accidentului, procurorul Marius Iacob a declarat ca "deocamdata, nu se cunosc amanunte in legatura cu cele petrecute la Hotel Bucuresti". Din declaratia aceluiasi a reiesit ca in prima etapa nu s-au gasit inscrisuri si ca exista doi martori ce urmeaza a fi audiati. Ulterior, procurorii au confirmat ca cei doi martori il insoteau pe senator si se aflau cu el in momentul precipitarii in casa scarilor.

Este vorba de ginerele si soferul parlamentarului care erau aseara audiati de anchetatori. Surse medicale din Spitalul Universitar ne-au confirmat ca parlamentarul fusese in cursul diminetii la un control cardiologic acuzand probleme serioase mai ales pe fondul unui atac vascular mai vechi. Victor Apostolache a fost senator timp de 12 ani, din 1992 pana in 2004. De profesie inginer agronom, a condus, intre 2000 si 2002 Comisia pentru agricultura a Senatului, in urmatorii doi ani ocupand functia de chestor al institutiei. Cu putin timp inaintea schimbarii de la presedintia Comisiei pentru agricultura se pare ca el a suferit un atac cerebral. In 2004 nu a mai incaput pe listele electorale ale PSD, dar fiul sau Mihai Cristian a fost ales deputat al acestui partid, reprezentand, precum tatal, judetul Prahova. Victor Apostolache mai avea o fiica, Alina Daniela.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.