Presedintele UDMR, Marko Bela,a declarat ca nu crede ca se va forma inainte de alegeri un Guvern politic PDL-PNL, condus de un democrat-liberal, propunere a sefului statului, pentru ca "nimeni nu va vrea sa decida soarta prezidentialelor inainte sa aiba loc alegerile propriu-zise".
"In acest moment partidele sunt in competitie pentru alegerile prezidentiale, fiecare partid are propriul candidat, si PDL, si PSD, si PNL si UDMR. Un guvern politic format dintr-o parte a acestor partide ar insemna ca unii candidati se autoexclud din competitie, de aceea eu nu cred ca in acest moment este posibila formarea unui guvern politic bazat pe o anumita parte a esicherului politic si ar fi mult mai realista formarea unui guvern cu un prim-ministru independent, deci domnul Klaus Johannis, guvern care sa fie sustinut eventual de toate formatiunile politice, inclusiv de PDL", a precizat liderul UDMR pentru NewsIn.

Marko a mai sustinut ca "ar fi mai realista o astfel de varianta (a guvernului condus de Johannis, n.r.), pentru ca nimeni nu va vrea sa decida soarta prezidentialelor inainte sa aiba loc alegerile propriu-zise".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi la Realitatea FM, ca optiunea sa este pentru un Guvern de dreapta PDL-PNL cu premier de la partidul cu cel mai mare numar de mandate in Legislativ, conditia fiind ca PNL sa renunte la exigenta de a da premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.