Crin Antonescu a declarat ieri ca atata vreme cat Traian Basescu va fi presedinte si o negociere cu PDL inseamna o negociere cu acesta, PNL nu va intra in discutii cu democrat-liberalii, spunand insa ca pozitia liberalilor s-ar putea schimba daca actualul presedinte pierde alegerile.
In contextul declaratiilor sefului statului ca optiunea sa este pentru un Guvern de dreapta PDL-PNL cu premier de la PDL, Antonescu a catalogat aceasta oferta, intr-o declaratie la Realitatea TV, drept "o noua incercare de diversiune", "semnul crizei sale electorale", "incercarea de a mai provoca eventual o defectiune intre parlamentarii liberali", relateaza NewsIn.

Antonescu a spus apoi ca PNL nu va negocia cu PDL, nici acum, nici dupa alegeri, atata timp cat Traian Basescu va fi presedinte, iar o negociere cu PDL inseamna automat o negociere cu el. "Intre mine, Crin Antonescu, presedinte al Partidului National Liberal pe de o parte si domnul Traian Basescu este exclusa orice intelegere politica in sensul unei aliante. Este exclusa orice alianta politica intre noi si Traian Basescu, intre mine si Traian Basescu, avand in vedere trecutul, avand in vedere faptul ca domnul Traian Basescu nu a procedat niciodata cinstit in aceasta relatie. (...) Stiti la fel de bine ca mine ca atata timp cat Traian Basescu este presedinte nu au rost discutiile cu Partidul Democrat sau nu pot fi concepute discutiile cu Partidul Democrat in afara lui Traian Basescu. A spune ca discuti cu Partidul Democrat inseamna ca discuti, negociezi sau te aliezi cu Traian Basescu. Acest lucru, din punctul meu de vedere estre exclus si pana in alegeri si dupa alegeri", a explicat liderul liberal.

Antonescu a mai spus ca dupa alegeri, daca Basescu nu va mai fi presedintele Romaniei, discutiile sunt deschise cu PDL. "Dupa 6 decembrie, daca nu mai este Traian Basescu presedinte, in acel moment, cel putin in principiu - asa cred eu, asta nu e niciun fel de angajament - daca Traian Basescu nu mai este presedinte, Partidul Democrat are sansa sa redevina un partener de dialog. Cata vreme Traian Basescu este presedinte, cu Partidul Democrat nu se poate discuta si nu intentionam sa discutam", a avertizat el, opinand ca se pierde prea multa vreme atunci cand se ia in calcul ipoteza "destul de putin probabila sau din ce in ce mai putin probabila" ca Traian Basescu va castiga un nou mandat.

Totusi, in urma unei intrebari, Antonescu a reafirmat ca PNL nu va colabora cu actualul presedinte daca va castiga un nou mandat. Astfel, intrebat daca dupa alegeri, daca iese presedinte Traian Basescu, PNL exclude orice colaborare pe cinci ani daca iese Traian Basescu presedinte, presedintele liberal a spus: "Din punctul meu de vedere da, pentru ca nu se poate colabora cu Traian Basescu. E un lucru dovedit in ani si ani de zile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.