Presedintele Traian Basescu a atacat, la un miting electoral in Alexandria, "mogulii si oligarhii", spunand ca, desi s-a operat la coloana vertebrala, ea a ramas dreapta, si ca va continua sa lupte, intr-un nou mandat, cu "structurile" care l-au invins pe fostul presedinte Constantinescu.
Traian Basescu s-a justificat in fata simpatizantilor sai pentru nerealizarile mandatului pe cale sa se incheie, aratand ca nu a dorit sa faca niciun compromis oligarhilor si mogulilor.

"Era usor un compromis, mi-ar fi asigurat ei al doilea mandat. Am spus nu, nu o sa tradez niciodata poporul care m-a facut presedinte. Va asigur ca, desi m-am operat la coloana vertebrala, ea a ramas dreapta pentru ca nu m-am inclinat in fata niciunui interes al mogulilor si nu o sa o fac nici de acum", a asigurat Basescu.

El a amintit si de vorbele unui fost sef de stat, Emil Constantinescu, care s-a declarat, la final de mandat, invins de structuri. "Pe mine nu m-au invins structurile, este drept, nici eu nu am reusit sa le inving pe ele, pentru ca sunt puternici si interesati sa reziste, dar voi continua lupta cu ei pana cand le va iesi din cap faptul ca pot sa puna mana pe tara", a spus Basescu, in uralele publicului.

Basescu le-a vorbit oamenilor despre realizarile si esecurile mandatului sau si a pledat pentru un vot pozitiv pentru referendumul menit sa reformeze clasa politica, transmite NewsIn.

Presedintele a fost intampinat la Alexandria de peste 5.000 de simpatizanti, multi dintre ei echipati cu haine portocalii, cu sigla PD-L. De pe scena, pe care dintre liderii democrat-liberali de la Bucuresti era prezent doar primarul sectorului 3, Liviu Negoita, Traian Basescu le-a aruncat flori portocalii oamenilor adunati in piata si le-a vorbit minute in sir, pierzandu-si de cateva ori vocea.

Basescu a remarcat, printre pancardele purtate de sustinatori, una originala, pe care a ridicat-o mandru spre multime."Sa stiti ca aceasta pancarda este valabila dintr-un singur motiv, pentru ca eu sunt cu dumneavoastra, pentru ca suntem impreuna. Din acest motiv este drept ce scrie pe aceasta pancarda-"Base e cel mai tare!", a spus Traian Basescu razand.

El le-a multumit oamenilor pentru ca l-au ajutat sa reziste presiunii mediatice si politice la care a fost supus in ultimii cinci ani si le-a urat deja traditionalul "Sa traiti bine!".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.