Liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc a declarat luni seara ca presedintele Traian Basescu ar fi facut "blat" cu Miron Mitrea, in 2008, care nu ar mai fi organizat cu ocazia alegerilor parlamentare din acel an numaratoarea paralela la PSD, acuzandu-l de "tradare" a partidului.
Hrebenciuc a povestit, la Realitatea TV, ca la alegerile parlamentare din 2008 PSD stabilise sa faca numaratoarea paralela, pe care trebuia sa o coordoneze Miron Mitrea, dar care i-ar fi anuntat cu o zi inainte ca nu mai poate face acest lucru. "La mijloc a fost o tradare", a spus Hrebenciuc referindu-se la Miron Mitrea, adaugand ca acest lucru poate insemna si "posibila frauda electorala". Hrebenciuc a dat ca argument faptul ca in noaptea alegerilor din 2008, la exit-poll-uri PSD ar fi avut 6 procente avans, care "dimineata nu au mai existat".

Discutia despre Miron Mitrea a pornit de la declaratia recenta a presedintelui Traian Basescu, potrivit careia a negociat alianta PDL- PSD cu Miron Mitrea, Mircea Geoana si Ilie Sarbu. "A facut blatul cu dl. Mitrea", a comentat Hrebenciuc, citeaza NewsIn.

Despre Mircea Geoana, Hrebenciuc a spus ca, in calitatea sa de lider de partid, "era indrituit sa negocieze", iar despre Ilie Sarbu ca era presedinte de Senat si ar fi avut mandat sa negocieze.

Atragandu-i-se atentia ca este o acuzatie grava la adresa lui Miron Mitrea, cea de "tradare" a PSD, Viorel Hrebenciuc a ripostat: "Acest lucru in partid este cunoscut, nu spun o noutate acum".

Videanu il apara pe Mitrea

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a intervenit telefonic in timpul emisiunii pentru a preciza ca Viorel Hrebenciuc face "o mare eroare" atunci cand vorbeste de fraude electorale pornind de la rezultatele exit-poll-urilor. Videanu i-a amintit lui Hrebenciuc ca in 2004 a coordonat numaratoarea paralela de la sediul PSD care il dadea castigator pe Adrian Nastase pana in ultima clipa. "Numararea paralela nu poate sa influenteze sub nicio forma rezultatul votului....Rezultatul exit-poll-ului a fost infirmat de BEC", a spus Videanu, precizand ca procedura se face strict pe copiile proceselor verbale de la sectiile de vot.

"Asta e o pacaleala. Numararea paralela ( a PDL, n.r.) a fost confirmata de BEC", a continuat Videanu comentand declaratiile lui Hrebenciuc privind posibile fraude electorale in 2008.

Viorel Hrebenciuc a acuzat PDL ca "a furat alegerile", chiar daca nu le-a organizat niciodata pana in acest an, prin asa-numitul "turism electoral".

"Turismul electoral s-a produs la Teleorman, in comuna Balaci, la dl Dragnea, sunteti intr-o mare eroare", a fost replica lui Adriean Videanu, care a spus ca a adus in atentia coalitiei acest caz, sustinand ca in comuna Balaci ar fi votat pe liste permanente 180 de persoane, iar pe liste suplimentare alte 900, astfel incat "PSD a luat 1.000 si ceva de voturi".

Mitrea: Hrebenciuc e un mincinos

Senatorul PSD Miron Mitrea a raspuns acuzatiilor aduse de liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc afirmand ca "sforarul sef s-a apucat sa toarne minciuni".

"In loc sa se ocupe de campania candidatului PSD pentru prezidentiale, pe care, oficial, o conduce, sforarul sef Viorel Hrebenciuc s-a apucat sa toarne minciuni despre mine. In direct, la Realitatea TV, marele combinator m-a acuzat ca am tradat PSD pentru ca in alegerile parlamentare din 2008 n-as fi facut numaratoarea paralela a voturilor si ca, astfel, am permis PD-L sa fraudeze alegerile. O minciuna sfruntata, pe care numai un individ ca Hrebenciuc o poate spune cu atata nonsalanta", scrie Miron Mitrea pe blogul personal.

Mitrea sustine ca "minciuna" lui Viorel Hrebenciuc poate fi contrazisa de oricare dintre liderii din teritoriu, "care stiu ca s-a facut numaratoarea paralela in fiecare judet in parte". "O minciuna care poate fi demontata de oricare dintre membrii echipei de campanie din 2008, care stiu ca Hrebenciuc n-a trecut nici cinci minute pe la sediul de campanie ca sa se intereseze de mersul votarii. Era ocupat marele combinator ca sa-si aranjeze ploile pentru perioada de dupa alegeri", continua Mitrea.

Senatorul PSD se declara ingrijorat de faptul ca Viorel Hrebenciuc are in aceasta perioada electorala astfel de preocupari. "Ma ingrijoreaza pentru ca ea arata ca sforarul sef nu e cu gandul la cum sa-l ajute pe Mircea Geoana sa castige alegerile, ci la cum sa faca sa-i fie lui bine dupa alegeri. Indiferent daca Mircea Geoana castiga sau nu. Preocuparea lui Hrebenciuc nu este sa-i aduca mai multe voturi candidatului PSD, ci sa se asigure ca, indiferent cine va castiga presedintia, eu si altii din partid, care stim bine de cate ori a sacrificat el interesul partidului pentru interesul personal, nu mai putem sa le spunem aceste adevaruri membrilor PSD", mai scrie Miron Mitrea.

In final, Mitrea are si un avertisment pentru Hrebenciuc: "Ii dau o veste proasta: sa nu mizeze pe aparenta mea lipsa de reactie. Nu mai e mult pana dupa alegeri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.