Senatorul PSD Toni Grebla a propus, luni, in gluma, in plenul Senatului retrimiterea la Comisia de agricultura a unei propuneri legislative privind protejarea specii de pasari pentru audierea beneficiarului - cioara de semanatura- , idee respinsa de liderul grupului PD-L, Traian Igas.
Senatorii discutau proiectul de lege referitor la reducerea perioadei de vanatoare a ciorii de semanatura, in vederea protejarii unei alte specii, vanturelul de seara, "care cuibareste de obicei in cuiburile coloniei de cioara de semanatura din regiunile de campie". In expunerea de motive a actului normativ se mai precizeaza ca proiectul ar oferi "linistea vantureilor de seara" si este important si pentru speciile vanturelul rosu sau ciuful de padure.

Propunerea a fost respinsa de plenul Senatului, dar, inainte de vot, presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Toni Grebla a facut o solicitare, in gluma. "Eu as avea o propunere de facut si aceea sa intoarcem raportul la Comisie pentru a fi audiat acolo si principalul beneficiar al acestei initiative", a spus Toni Grebla, care ulterior a mentionat ca nu doreste ca aceasta propunere sa fie supusa votului, transmite NewsIn.

Totusi, presedintele de sedinta, liberalul Teodor Melescanu, a dorit sa clarifice "beneficiarul" acestei legi. "E vorba de cioara? La ce va referiti, cioara de semanatura?", a intrebat Melescanu zambind, dar nu a mai primit un raspuns.

Pe de alta parte, liderul democrat-liberalilor din Senat, Traian Igas, a atras atentia, in numele grupului sau, ca reintoarcerea la Comisie nu ar fi o decizie avantajoasa. "Nu trebuie sa uitam faptul ca ne indreptam cu viteza mare spre adoptare tacita, cred ca reintoarcerea la Comisie nu ar avantaja cu nimic initiativa legislativa, tinand cont si de programul nostru incarcat pe care il avem in aceste zile...", a afirmat Traia Igas, starnind hohote de ras in sala de plen.

Senatul este prima camera sesizata in cazul acestei legi, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Initiativa legislativa apartine deputatilor Ion Dumitru (PSD); Filip Georgescu (PSD); Marian Ghiveciu (PSD); Mircia Giurgiu(PD-L).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.