Biroul Electoral Judetean Iasi a decis, luni, indepartarea afiselor care il infatiseaza pe Traian Basescu indemnand electoratul sa mearga la referendum, in urma unei plangeri depuse de PNL Iasi, care a acuzat ca se incalca legea 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei.
"S-a admis plangerea asa cum a fost ea formulata. S-a dispus ca primarii din judet sa indeparteze afisele mentionate de pe panourile electorale speciale. Termenul de contestatie este de 48 de ore. Institutia Prefectului va sesiza primarii in legatura cu aceasta decizie", a declarat, corespondentului NewsIn, purtatorul de cuvant al BEJ Iasi, Marian Grigoras.

Directorul de campanie al PDL Iasi, Iulian Micu, a declarat ca filiala va contesta la Biroul Electoral Central decizia adoptata de BEJ Iasi.
Liberalii ieseni au depus, joi, o plangere la BEJ in care acuza ca afisele cu Traian Basescu si referendumul incalca legea 370/2004, privind alegerea presedintelui Romaniei si prevederile Codului de bune practici privind referendumul, adoptat de Comisia de la Venetia in perioada 2005 - 2007.

Potrivit liberalilor, Legea 370 prevede ca locurile speciale de afisaj sunt destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, iar pe aceste panouri nu pot fi amplasate materiale de alta natura, precum cele destinate campaniei pentru referendum, in timp ce Codul adoptat la Venetia afirma ca autoritatile administratiei publice trebuie sa-si respecte obligatia de neutralitate si nu trebuie sa influenteze rezultatul scrutinului printr-o campanie excesiva si unilaterala, transmite NewsIn.

In plangerea depusa la BEJ, liberalii au subliniat ca in localitatile din judetul Iasi sustinatorii lui Traian Basescu au afisat materiale cu mesajul "Hai la referendum" si mentiunea "471 -> 300".

Seful de campanie a PNL Iasi, Valerian Salavastru, a precizat ca liberalii iesenii indeamna atat toate filialele PNL din tara, cat si conducerea centrala a partidului sa depuna plangeri asemanatoare la birourile electorale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.