La alegerile din noiembrie Traian Basescu s-ar putea confrunta cu un adversar neasteptat, gripa porcina, sau mai precis psihoza stirnita de afectiunea in cauza intr-o tara extrem de vulnerabila la panica si zvonistica.
Teama de contactare a virusului ar putea spori masiv absenteismul la vot, ceea ce il dezavantajeaza cumplit pe actualul sef al statului.

Mass-media a urcat epidemia de gripa la rangul de prim subiect al zilei, ingropand campania electorala, iar situatia se va deteriora mai mult ca sigur in zilele si saptaminile care urmeaza. Problema este ca gripa porcina poate da peste cap calculele politice majore ale unor actori importanti, iar prima victima este, din acest punct de vedere, Traian Basescu, mai ales in contextul ultimelor decalaratii ale directorului institutului de boli infectioase "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, care spune ca pandemia poate face pe putin 20 de mii de morti, transmite Inpolitics.

Mai exact, tot efortul sau de a convoca referendumul privind reducerea parlamentului poate fi facut praf de AH1N1 si odata cu el si candidatura sa pentru un al doilea mandat. Mecansimul psihologic e simplu si cunoscut de cand lumea: cine pune stampila cu "da" pe propunerea presedintelui e tentat sa voteze si pentru inca un mandat al acestuia. Numai ca psihoza gripei porcine, care va atinge apogeul exact in perioada alegerilor, risca sa ii dea peste cap planul, impingand romanii sa stea in casa, pentru ca aglomeratia din sectiile de vot reprezinta mediul perfect pentru contactarea virusului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.