Ditamai Ministerul Afacerilor Externe a sesizat ieri Biroul Electoral Central (BEC) privitor la un comunicat primit de Ambasada Romaniei din Tripoli (Libia) prin care se transmitea faptul ca, pentru a evita aglomeratia la urne, cei care voteaza cu Basescu sa vina la vot duminica, iar cei care voteaza cu Nastase sa vina la vot luni!

Intentia de banc a comunicatului, care circula de altfel in mod liber prin SMS-uri, e-mail-uri sau prin viu grai, e cu atat mai evidenta cu cat la Tripoli chiar nu se pune problema de aglomeratie la urne. Gluma, reusita de altfel, a fost considerata insa direct o amenintare la adresa... sigurantei nationale. Altfel de ce ar fi trimis BEC o sesizare in acest sens nu doar la Ministerul de Interne si la Inspectoratul General al Politiei, ci si la SRI? Bancul cu votatul de duminica si luni nu-l depaseste pe acela cu emigrantul in Congo in cazul victoriei lui Nastase, trimis pe SMS-uri inainte de primul tur de scrutin.
Din pacate, aceleasi institutii, in frunte cu BEC, au bagat capul in pamant ca strutii cand le-au fost prezentate dovezi evidente de frauda electorala. Daca dovezile n-au contat pentru Ghergut si prietenii sai, in schimb bancurile cu Bula sunt luate in serios si trimise la anchetare!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.